PÁL BÉLA

Full text search

PÁL BÉLA
PÁL BÉLA (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Én is a törvényjavaslat annak a momentumára szeretném felhívni a figyelmet, hogy mindenféle szakmai, társadalmi vitát mellőzve került ez a törvényjavaslat a tisztelt Ház elé, és bár el kell mondani természetesen az ellenzék részéről is azt, hogy abban nincs vita, hogy erre a törvényre szükség van, hiszen egy évek óta megoldandó feladatot görgetünk magunk előtt, abban azonban igen, hogy ezt ilyen lopakodó módon kellett-e beterjeszteni a tisztelt Ház elé.
Azt is nehezményezzük, és joggal, hogy a Fidesz ellenzékben folyamatosan a közösségi közlekedés fejlesztéséről beszélt, jelentős állami fejlesztések megvalósítását sürgette, és ellenállt minden ésszerű működési feltételt megteremtő átalakításnak, hiszen több alkalommal levezette az Országgyűlésben is, hogy a közösségi közlekedést az államnak fejlesztenie kell, akkor ugyanis többen szívesebben használják, több bevételt termel, és akkor például nem kell szárnyvonalakat bezárni.
Nem látjuk most, hogy történnének ezek a fejlesztések. Azt viszont látjuk, hogy a szükséges társadalmi, szakmai egyeztetések hiányában, hiszen sem az önkormányzatokkal, sem az önkormányzati szövetségekkel nem történt semmiféle egyeztetés, sem a személyszállítók szakmai szervezeteivel, így előfordulhat az a helyzet, amelyről éppen a napokban értesültünk az újságból, hogy például Veszprém és Győr-Sopron megyében 28 olyan vonatot szüntetne meg a MÁV - az országosan 412 közül -, amellyel kapcsolatban semmiféle egyeztetés nem történt.
Ha más irányokat látunk a kormány politikájában, mint ami a valóságban történik, akkor azt gondolom, hogy jogos az aggodalmunk azért, hogy ez a törvény tényleg azt szolgálja-e, ami a preambulumban szerepel, nevezetesen azt, hogy Magyarország gazdasági fejlődésének és az állampolgárok életminőségének meghatározó eleme a közösségi közlekedési szolgáltatások rendszerének átalakítása, ami így igaz, csak ez a törvény ehhez nem megfelelő eszköz.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť