PÁL BÉLA

Full text search

PÁL BÉLA
PÁL BÉLA (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Én örülök Bödecs Barna hozzászólásának, már csak azért is, mert akkor ezek szerint engem a megvilágosodott szocialista képviselők közé kell sorolnia, mert annak idején tőle kaptam azt az elismerő oklevelet, amely ma is megvan, a Veszprém-Cuha-völgyi vasút megmentéséért. Legközelebb nagyon szívesen el is hozom majd. (Bödecs Barna bólogat. - Taps az MSZP padsoraiból: Éljen! Éljen!) Nem magamat akartam reklámozni, nyugodjanak meg a Jobbik képviselői (Babák Mihály: De egyébként tönkretették a vasutat nyolc év alatt!), én is figyelmesen végighallgattam őket.
Csupán arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy én azt gondolom, akkor is és most is minden itt ülő képviselőnek az az alapérdeke, hogy egy olyan személyszállítási szolgáltatási rendszer alakuljon ki, amely nemcsak a mi gondolataink, hanem a szakma, az önkormányzatok, a helyi emberek gondolatai és igényei alapján formálódik. Erre hívtuk fel a figyelmet most is a vitában, és amit mi nehezményeztünk, az az, hogy a Fidesz most egészen mást mond, mint annak idején ellenzékben, mert ők ellenzékben azt mondták, hogy itt fejleszteni kell, nem kell semmit megszüntetni, milyen rosszul tesszük mi azt, hogy megszüntetünk.
Természetesen ezzel együtt helyi képviselőként akár Gőgös Zoltán is elmondhatja magáról, és fölsorolhatnám a névsort is, mindazokét, akik fölléptek a helyi tömegközlekedés megmentéséért. De azt is el kell mondjam, hogy az is lehet, hogy nem egészen jó módszer, hogyha így darabonként lobbizunk mindenért, hanem az lenne az igazi, hogyha lenne egy koherens, összefüggő rendszer, amiért mindegyikünk büszkén tudja vállalni a felelősséget, egyetlenegy települést nem zár el a személyszolgáltatás rendszeréből, és mindenütt megteremti a gazdasági fejlődés, a turizmus és más személyszolgáltatási feltételek lehetőségét. Azt gondolom, hogy ha ezt a célt elérjük, akkor állhatunk majd oda büszkén a választók felé, és nem akkor, hogyha most egymásra mutogatunk ebben.
Köszönöm szépen. (Dr. Lamperth Mónika: Úgy van! - Taps az MSZP padsoraiból.)
(10.50)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť