SZILÁGYI GYÖRGY

Full text search

SZILÁGYI GYÖRGY
SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Nagyon szépen köszönöm a szót, elnök úr. Csak azért, mert Babák Mihály megengedte magának, mondhatom: ha valaki itt hazudik, Babák úr, az ön jelen pillanatban (Moraj a kormánypártok soraiban.), azért, mert pontosan azt mondta, amit én mondtam önnek. Én mondtam önnek azt, hogy az egész országról szól; ön mondta azt, hogy a budapestiek oldják meg maguknak, mert vidéken majd megoldják önök, és pontosan maga ül a költségvetési bizottságban, ahol nem is érti azt, amiről szó van. (Folyamatos zaj a kormánypártok soraiban. - Kontur Pál: Vegyél vissza az arcodból!) Tehát jelen pillanatban nincs tisztában a BKV helyzetével! Hogyha azt gondolja, hogy ne itt, a képviselőtársak előtt, a folyosón elmondom önnek jelen pillanatban a BKV finanszírozásának a hátterét, és akkor talán megismerheti azt a dolgot, amiről most éppen beszél. Pont ezt próbáltam önnek ott is elmondani, de akkor sem értette meg, kedves Babák képviselő úr azt, hogy Magyarországon a BKV problémája igenis hatással van a nemzetgazdaságra, hatással van az egész országra, már csak azért is hatással van, mert tudja, ha a BKV csődbe megy, akkor az körülbelül 12-14 milliárd forintot jelent naponta - naponta! - a nemzetgazdaságnak kiesésben.
Az pedig, hogy önök folyamatosan megint azt mondják, hogy a 8 év, meg ki mit csinált, tessék kivizsgálni! Most ön elhiszi azt, hogy például egyedül az a Hagyó Miklós volt a bűnös? Elhiszi azt, hogy aki ott ült mellette, mondjuk, Steiner Pál, ő nem csinált semmit? (Zaj az MSZP soraiban.) Vizsgálják ki! Vizsgálják ki, és ne a 8 évre mutogassanak, hanem számoltassák el az embereket! Ha nem csinált semmit, akkor az bebizonyosodik, és akkor nem lehet ezt mondani, ha meg csinált, akkor meg el kell számoltatni. Ilyen egyszerű! Nem szavakban kell nyolcévezni, hanem tettekben kellett volna végre rendet tenni. Volt rá eddig két évük, elvileg van még két évük, hogyha kihúzzák addig, van még két évük, lehet cselekedni, lehet tenni, és akkor nem kell folyamatosan visszafelé mutogatni, csak szavakban.
Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť