SZILÁGYI GYÖRGY

Full text search

SZILÁGYI GYÖRGY
SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Babák képviselő úr, látja, ez az, amiről azt mondtam, hogy nem látják a BKV helyzetét. Önök a külső adósságállományról beszélnek, ami 78 milliárd vagy közel 80 milliárd forint, ezt nem tudták megoldani két év alatt. De a BKV-t ennél sokkal nagyobb veszély fenyegeti, a belső adósságállománya, ami közel 800 milliárd forint, a leromló buszparkkal és minden egyébbel. Ezt hogy fogják megoldani? Ez a legnagyobb veszélye ennek az egésznek.
Egyébként lehet hivatkozni arra, hogy milyen helyzetben vagyunk. El kellett volna fogadni a Jobbik javaslatát a gazdaság helyreállítása érdekében, és el kellett volna kezdeni a rendszerváltásnál - rendszerváltás? -, az önök fülkeforradalmánál (Derültség a Jobbik soraiban.) el kellett volna kezdeni az újratárgyalását az államadósságnak, és már más helyen lennénk.
Steiner képviselő úr azt mondta a felszólalásában, hogy egyetlenegy magánforint sincs a BKV-ban. Ez a szerencse. Csak az a probléma, hogy ez a törvénytervezet jelen pillanatban pont annak a lehetőségét teremti meg, hogy a gazdaságos, elvileg normálisan működtethető járatokat kiszervezzék, és esetleg olyan magáncégeknek adják oda, akik mondjuk lehet, hogy éppen az önök érdekeltségi körébe tartoznak. Tehát ez a legnagyobb veszélye jelen pillanatban ennek. Én nem szeretném azt, hogyha bizonyos magántársaságok határoznák meg, hogy mennyibe kerül egy BKV-jegy vagy éppen az adott, arra az útvonalra szóló jegy ára.
És akkor Steiner képviselő úr még azt mondta, hogy kinek volt bátorsága hozzányúlni az ügyekhez. Neveztük eddig már ügyeknek, nokiás doboznak, dokumentumnak - önöknek volt. Tehát valóban, önök hozzányúltak a BKV-hoz, volt bátorságuk hozzányúlni a BKV-hoz. Akkor nem volt probléma, hogy ez a szegények BKV-ja is, akkor nem volt probléma, amikor több tíz millió forintokat, több száz millió forintokat vettek ki a szegények BKV-jából. Önöknek volt bátorsága hozzányúlni, hozzá is nyúltak, azóta is folynak ezek az ügyek, csak véleményünk szerint nem elég nagy hatékonysággal, és ezt vetettük a kormány szemére.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť