SZILÁGYI GYÖRGY

Full text search

SZILÁGYI GYÖRGY
SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Manninger képviselő úr hozzászólásával kapcsolatban: igen, tudjuk, hogy egy keretet ad meg a törvény, de valóban kellett volna részletesebben szabályozni. Elmondtam a felszólalásomban is, hogy miért kellett volna. Azért, mert ebben a törvényben jelen pillanatban önök kettős mércét alkalmaznak, ez a kettős mérce pedig arra szól, hogy a személyszállítást a települési önkormányzatok képviselő-testülete önként választhatja, hogy elvégzi vagy nem, a főváros esetében a Fővárosi Önkormányzat Közgyűlésének kötelező feladata marad. Van már rá példa, hogy ez miért nem működik jól. Pont önök szolgáltatják a példát. A főváros esetében mi történt? Az történt, hogy az összes forrást, ami például a BKV-ra fölhasználható lett volna, elvonták a fővárostól, és a kerületi polgármesterekhez, a kerületi önkormányzatokhoz mentek ezek a források, mind a parkolás bevétele, mind mondjuk az iparűzési adó.
(13.50)
A főváros ott maradt forrás nélkül, és a kerületi polgármesterek - az önök országgyűlési képviselői túlnyomó részben - pedig azt mondják, hogy mi nem járulunk hozzá egy fillérrel sem a BKV fenntartásához. Tehát ez egyértelműen mutatja, hogy ez lehet a jövő most már a nagyobb városoknál is, tehát például Debrecen vagy Hódmezővásárhely ugyanígy azt fogja mondani esetleg, hogy mi nem fogunk fizetni egy fillért sem erre, és tessék akkor ezt az államnak fizetni.
A másik, beszélünk itt a különböző kedvezményekről, kedvezményes jegyekről és bérletekről. Pont ezeknek a kompenzálására is szolgál a normatív támogatás, amely normatív támogatás esetében látjuk, hogy mi történt az elmúlt fél évben. Önök ezt az előre meghatározott normatív támogatást nem voltak hajlandóak odaadni a fővárosnak, tehát ezt a normatív támogatást nem lehetett fölhasználni a BKV esetében. Pedig megállapodás született, pedig pontosan lehetett ezzel kalkulálni, önök mégsem adták oda különböző ürügyekre hivatkozva. Tehát ez a baj, ez a kettős mérce a baj, és az, hogy ez a törvény nem részletesen szabályozza ezeket a kérdéseket többek között. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť