VOLNER JÁNOS

Full text search

VOLNER JÁNOS
VOLNER JÁNOS (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Babák képviselőtársamat szeretném korrigálni. Ha megnézik ezeknek a BKV-hoz hasonló kvázi fiskális gazdasági helyzetben lévő vállalatoknak a sorsát, akkor látható, hogy mindegyiknek van hiánya minden kormányváltáskor, és ezek a hiányok ráadásul ciklikusan ismétlődnek. Általában úgy szokott lenni, hogy a pénzügyi és az eredményszemléletű hiány közti elszámolási trükkökkel próbálnak a kormányzatok élni, egymás kormányzati ciklusára ezeket a hiányokat áttolják.
Ezzel a törvényjavaslattal kapcsolatban egyébként nagyon komoly fenntarthatósági aggályaink vannak, hiszen számos kérdésre nem nyújt választ, például hogyan lesz a járműpark lecserélve, milyen módon lesznek például a kötött pályás vasúti pályatestek fenntartva, felújítva. Ezek a kérdések ebben a törvényjavaslatban sincsenek rendezve. Képviselőtársam most ugyan arról beszél, hogy ez a törvényjavaslat gyakorlatilag egy keretrendszert nyújt ennek a rendezéséhez, na de könyörgöm, már lassan két éve a Fidesz választási győzelmet aratott, kétharmados felhatalmazással rendelkezik, még mindig nem indult meg ezen a területen semmi.
Tehát, képviselőtársaim, akkor, amikor mi nyugtalankodunk ezzel kapcsolatban, akkor ennek összesen ez a magyarázata, hogy nem látjuk ezeknek a problémáknak a megoldását. Hosszú távú fejlesztési koncepcióra van szükség, olyan megoldásokra, amelyek a fenntarthatóság irányába mutatnak, ezek most jelenleg sajnos mind hiányoznak.
Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť