NÉMETH LÁSZLÓNÉ

Full text search

NÉMETH LÁSZLÓNÉ
NÉMETH LÁSZLÓNÉ nemzeti fejlesztési miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Válaszomat több részre szeretném osztani. Részben, amikor azt a döntésemet meghoztam, hogy elfogadom azt a megtisztelő feladatot, amellyel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium élére kerültem, tisztában voltam azzal, hogy önök, az ellenzék minden lépésemet árgus szemekkel fogják figyelni, minden lépésemet kritizálni fogják, minden döntésemet is kritizálni fogják, így azon döntéseimet is, hogy feladataim elvégzésekor mikor és milyen prioritási sorrendet állítok föl, mikor milyen feladatnak teszek éppen eleget. Ez az egyik része lett volna.
A másik. Ami az ön által említett két pályázatot illeti, mindkettő szabályos, átlátható, a nyilvánosság számára közzétett pályázat volt. A Századvég pályázatánál szeretném felhívni az önök figyelmét, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium olyan központosított közbeszerzést írt ki, amely a teljes kormányzati munkához szükséges tanulmányok elkészítésére vonatkozik. Tehát az az összeg, amit önök rendszeresen említenek, az nem egy, hanem a teljes kormányzati munkához kapcsolódó tanulmányok elkészítésére szolgál. Nem emlékszem számokra, tehát nem szeretnék találgatásokba bocsátkozni (Közbeszólások az MSZP soraiból.), de úgy emlékszem, hogy az önök idejében a tanácsadói szerződésekre szánt munka ennél lényegesen nagyobb összeg volt, mint ez a bizonyos kétmilliárd. (Közbeszólások mindkét oldalról. - Egy-két taps a kormánypárti padsorokban.)
Ami pedig a másik szerződést illeti, arra ugyanezt tudom elmondani önöknek: pályázati kiíráson szabályosan elnyert szerződés volt. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť