DR. CSÉFALVAY ZOLTÁN

Full text search

DR. CSÉFALVAY ZOLTÁN
DR. CSÉFALVAY ZOLTÁN nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Nagyon érzékeny kérdést feszeget, hiszen egy közös autóhasználat, ha szabad így fogalmazni, az intelligens város egyik fontos eleme, tehát az, ha valakik civil kezdeményezésként, akár baráti társaságként közösen használnak autót, nyilvánvalóan ez a környezet védelmétől kezdve nagyon sok területen kedvezően hat.
Ugyanakkor úgy gondolom, hogy figyelemmel kell lenni olyan területekre is, hogy amennyiben valóban üzletszerűen működik ez a szolgáltatás, és teszem azt, igazából baráti társaságként van álcázva - ezt nehéz eldönteni nyilvánvalóan -, úgy gondolom, hogy ott viszont az adóhatóságnak, ahogy ön is említette, figyelnie kell, nehogy olyan kaput nyisson meg, amely az adózás alól való kibújást teszi lehetővé. Úgy gondolom, hogy itt egy nagyon érzékeny egyensúlyt kell megtalálni. Az államnak nincs keresnivalója ott, ha valóban civil kezdeményezés van, nincs keresnivalója ott, ha valóban az emberek kölcsönös egymás segítése okán egy ilyen lehetőséggel élnek.
(15.40)
Abban az esetben azonban, ha ez álcázott szolgáltatás, akkor ott sajnos az államnak vagy az adóhivatalnak valóban van szerepe. Úgy gondolom, hogy meg kell vizsgálni, hogy hogyan működnek ezek a honlapok által hirdetett teleautók, utána lehet erre konkrétan válaszolni. De mondom, a két alapelv szerintem világos.
Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť