DR. BUDAI GYULA

Full text search

DR. BUDAI GYULA
DR. BUDAI GYULA (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Én úgy gondolom, hogy a szocialista képviselőtársaim egyvalamit felejtenek el: nemcsak a Malévról szól ez a vizsgálóbizottság, hanem a Budapest Airportról is, ami legalább ugyanolyan nagy volumenű privatizáció volt, mint a Malév. És azt gondolom, hogy ez az érvelés, hogy a Malévre elegendő a 90 nap, ez figyelmen kívül hagyja, hogy a Malév mellett a Budapest Airport privatizációját ugyanúgy vizsgálni kell a bizottságnak. Illetve én azt is bátran el merem mondani, hogy azért az elmúlt időszakban egy-két vizsgálóbizottság működésében részt vettem, és sajnos a vizsgálóbizottságok munkája azért nem volt gördülékeny, mert azok a korábbi miniszterek, miniszterelnökök nem nagyon óhajtottak megjelenni a bizottság előtt. Én meg azt gondolom, hogy igenis a bizottságnak erre az időre szüksége van ahhoz, hogy olyan mélységig feltárja az okokat, az okozatokat, amelyek a Malév, illetve a Budapest Airport eladásánál szükségesek voltak, amelyek mindenképpen fontosak.
Nem értem Göndör képviselőtársamnak az elmondását, hogy itt egy tőkét juttattak, meg… Már elmondtam, többször nem akarom elmondani, a Malév vonatkozásában a nyertes cég 200 millió forint alaptőkével rendelkezett, és hogy a Malévot privatizálni tudja, ahhoz az orosz Vnyesekonombank 112 millió eurós hitelére volt szükség. Tehát lényegében a Malév hitelből finanszírozta meg önmagát, amiért a magyar állam viszontgaranciát vállalt. Képviselőtársaim, nézzék már meg, legyenek szívesek, bemennek a vagyonkezelőbe, és megnézik a szerződéseket. Azért bizonyos dolgokban próbáljunk már meg konszenzusra jutni!
Úgy gondolom, hogy ezek a bonyolult privatizációs tranzakciók, az ügyben érintett személyek sokasága mindenképpen indokolttá teszi, hogy a vizsgálóbizottság 180 napig folytassa munkáját.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť