DR. BÁRÁNDY GERGELY

Full text search

DR. BÁRÁNDY GERGELY
DR. BÁRÁNDY GERGELY (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Azt gondolom, hogy igen sokatmondó az, hogy a kormánypárti képviselők közül egy sem gondolta úgy, hogy hozzá kéne ehhez a vitához szólni. (Közbeszólások a kormánypárti padsorokból.) Gratulálok nekik, ennyit az egyeztetésről, ennyit az egyeztetési szándékukról, annak az őszinteségéről. Sajnos önöket nem lehet komolyan venni e tekintetben sem. (Derültség, közbeszólások a kormánypárti padsorokban.)
Egyébként, tisztelt Országgyűlés, meglepődve hallottam Volner képviselő úr érveléseit, hiszen a javaslatban szereplő rendelkezéseknek úgy a kétharmad részével, háromnegyed részével különböző fórumokon nagy egyetértésben voltunk Gyüre képviselőtársammal, Staudt Gáborral, esetleg még Gaudi-Nagy Tamással is, ha máskor nem, például a mai alkotmányügyi bizottsági ülésen. A képviselő úr egyetlen rendelkezést emelt ki, ami neki nem tetszik, az összes többi, úgy tűnik, eddig tetszett a Jobbiknak. Sajnálom, hogy megváltoztatták erről, úgy tűnik, az álláspontjukat.
Szeretném hangsúlyozni, képviselőtársaim, hogy elsősorban nem az uniós elvárások miatt van erre szükség, ahogy még egy sor további módosításra sem, hanem pontosan a magyar emberek érdekeinek védelmében és a demokrácia helyreállításának érdekében. Az egyébként, hogy ezek az elvárások ma megfogalmazódtak az Európai Unióban, természetesen aktuálisabbá teszi a kérdést, de nem önmagában ez az, ami miatt ez a javaslatsor szükséges.
Ha megnézik és visszanézik, akkor amit megfogalmaztunk, azt nem a külföldi kritikák hatására tettük, nem annak a szolgai átvétele, hanem ezt az álláspontot az MSZP két éve képviseli nyilvánosan minden fórumon.
Úgyhogy, tisztelt képviselőtársaim, én arra kérném önöket, hogy még egyszer gondolják ezt meg. Ha ezt a javaslatot leszavazzák, tisztelt kormánypárti képviselőtársaim, akkor nem lesz ékesebb és egyértelműbb bizonyítéka annak, hogy önök az egyeztetésről beszélni kívánnak csak, de amikor a tettek mezejére kéne lépni, akkor önök tétlenek, sőt visszautasítóak.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban.)
(17.30)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť