DR. ARADSZKI ANDRÁS

Full text search

DR. ARADSZKI ANDRÁS
DR. ARADSZKI ANDRÁS (KDNP): Köszönöm a szót, elnök úr. Nekem nincs vállalkozásom, tisztelt képviselő úr. (Göndör István: Dolgozott vállalkozásban!) Dolgoztam vállalkozásban, az kétségtelen, és dolgozok is, de nem az a baj ezzel, amit ön mondott. Én egy szóval sem említettem, hogy a szocialisták követelték, de ezek szerint, úgy látom, a szocialisták követelik a járulékcsökkentést. Én azt is mondtam a beszédemben, hogy van egy sorrendiség ebben a dologban: a kifehérítésnek az első lépése, hogy érdemes legyen a munkavállalóknak bejelentettként dolgozni, mert nekik megéri az, hogy most már olyan alacsony adóterhei vannak a munkabérének, hogy kitegye az asztalra, és azt tudja mondani, hogy igen, kérem, ezért dolgozom, és nem vállalom fel a kockázatát.
Ha ez a folyamat beindul, nyilvánvalóan a munkaerőpiac szélesebbé válik, nagyobb lesz a társadalombiztosítási járulék befizetési aránya, akkor már lehet majd csökkenteni a járulékösszegeket, de ezeket nem lehet összekeverni. Nekem ez az álláspontom, és azt hiszem, a Fidesz és a KDNP többségének is ez az álláspontja.
A másik része a dolognak az, hogy azt is hozzá kell tenni, hogy annak a fajta költségvetési káosznak, amiben az elmúlt húsz évben Magyarország benne volt - keresztül-kasul finanszírozták a társadalombiztosítási alapokat a költségvetésből, és senki nem tudta, hogy mennyivel kell kiegészíteni majd a nyugdíjakat, mennyivel kell kiegészíteni az egészségbiztosítást, nem volt önfenntartó a rendszer -, véget kell vetni. Ha valaki tisztán akar látni a magyar költségvetés egyensúlyában, a magyar költségvetési forrásokban, a magyar egészségügy forrásainak a megteremtésében, ugyancsak a nyugdíj-biztosítási háttérben, akkor ezeket a lépéseket meg kell tenni, és abba az irányba kell eltolni az egész gyakorlatunkat, hogy átlátható, világos, kiszámítható költségvetési struktúrák jöjjenek létre.
Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť