DR. IPKOVICH GYÖRGY

Full text search

DR. IPKOVICH GYÖRGY
DR. IPKOVICH GYÖRGY (MSZP): Köszönöm a szót, tisztelt elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Babák Képviselőtársam! Ideje lenne belátni, hogy önök létrehozták azt a bizonyos mesebeli gömböcöt, amelyik elindult, és felfal mindent. Felfalta a nyugdíjbefizetéseket, felfalta a fejlesztéseket, felfal mindent, ami elébe kerül.
És amit most Tukacs képviselőtársunk megkérdezett (Közbeszólások a Fidesz padsoraiból: Az adósságot! - Adóssággömböc!), hogy mi lesz jövőre: körülbelül ugyanezeket a dolgokat lehet elmondani. Mindig másra terhelünk terheket, de végül mindig a munkavállaló hátán csattan. (Az elnök csenget.) Azért, hogy önök kielégíthessék a felső tízezer vagyongyarapodási igényét az egykulcsos adórendszerrel, bizony drága árat fizet meg ez az ország, és én úgy gondolom, hogy önöknek most már be kellene látni, hogy ez nem tartható állapot. (Ékes József: Eladtatok mindent!)
El fog fogyni az önkormányzati vagyon is egyszer. El fog fogyni minden olyan vagyon, amit önök beszedtek, és ez a kisgömböc tovább fog gördülni, és felfalja a mi jövőnket. Illő lenne átgondolni, hogy megváltoztassuk ezt az igazságtalan adórendszert, és olyan adórendszert vezessünk be, ami a fejlesztéseket, a fejlődést és a gyarapodást szolgálja.
Tisztelt Képviselőtársaim! Önök azt ígérték, hogy könnyíteni fogják a munkavállalók alkalmazására rakódó terheket. Tájékoztatom önöket, hogy január 1-jétől több mint 10 százalékkal növekedtek azok a terhek, amelyeket a munkáltató a munkavállalók után kifizet. Hogy gondolják önök azt, hogy ez majd serkenteni fogja a foglalkoztatást? Önök erre a rétegre terhelik a közlekedési költségeket, erre terhelnek mindent, csak azért, hogy fenn tudják tartani ezt az igazságtalan adórendszert.
Azt kellene átgondolni, Babák képviselőtársam, hogy ezt a hibát hogy hozzuk helyre így közösen, nem pedig visszafelé mutogatni, a fejlesztési és a béremelési időszakra.
Köszönöm a figyelmet. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť