KARA ÁKOS

Full text search

KARA ÁKOS
KARA ÁKOS, a foglalkoztatási és munkaügyi bizottság alelnöke, a bizottság előadója: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A foglalkoztatási és munkaügyi bizottság a tegnapi ülésén megtárgyalta az előttünk fekvő két törvényjavaslatot. A két törvényjavaslat, a T/6153. és a T/6152. lényege - ha megengedik, az egyszerűség kedvéért csak a számokat jelzem, tehát a két törvényjavaslat lényege -, hogy a kormány a bérek emelését, illetőleg a munkahelyek megőrzését további eszközökkel kívánja elősegíteni, ezért az elvárt béremelésről szóló törvényjavaslat egy új támogatási forma bevezetésére tesz javaslatot. Ennek lényege, nyilván majd a vita során ennek a részeiről is tudunk beszélni, de a lényege az, hogy a meglévő bérkompenzációs rendszer mellett lehetőség nyílna pályázati úton egy, a költségvetésben rendelkezésre álló 21 milliárd forint felhasználására. Az egyik javaslattal ez a 21 milliárd forint átcsoportosításra kerülne a Nemzeti Foglalkoztatási Alapba egy önálló előirányzatként.
Szeretném jelezni, a bizottsági ülésen is elhangzott, hogy ez a 21 milliárd forint már rendelkezésre áll a költségvetésben, szeretném így a módosításnak ezt a részét egy technikai típusú módosításként értelmezni, arra szeretném felhívni a figyelmet.
Szeretném végezetül elmondani, hogy az a kormányzati szándék, illetve a kormánypárti képviselők szándéka az, hogy a munkavállalók, az alacsony keresetű munkavállalók számára szeretnénk egy újabb garanciát beépíteni a munkavállalók számára pályázati formában elérhető támogatások keretében.
Köszönöm szépen a figyelmüket, köszönöm a türelmüket. A bizottság 14 igen és 4 nem szavazat mellett a benyújtott törvényjavaslatok általános vitára való alkalmasságát elfogadta, és tárgyalásra ajánlotta.
Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť