KARA ÁKOS

Full text search

KARA ÁKOS
KARA ÁKOS (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Egészen hihetetlen és elképesztő, hogy az előttünk lévő törvényjavaslat kapcsán mi mindenről esik szó, aminek semmi köze nincs az előttünk lévő törvényjavaslathoz. Muszáj néhány dologra reagálni, de részben a két perc, részben ez majd megadja azt a részt, hogy én is csak részben tudok érdemében a törvényjavaslattal kapcsolatban néhány dolgot mondani.
Szerintem az nagyon fontos és tanulságos, hogy egy ilyen kérdésnél, amikor nagyon komoly dolgokról van szó, az emberek keresetéről, hogy aki dolgozik, az valóban boldogul-e, akkor korszakok jelennek meg az ellenzéki padsorokból, és olyan korszak jelenik meg, amikor a reálbér meg az infláció hatása, valóban fontos és létező hatása abszolút mellékes volt, és abszolút mellékvágányon lévő dolog volt. Hosszú évek teltek el Magyarországon, amikor a most ellenzékben lévő párt, pártok vagy azok képviselői nem nagyon tettek erőfeszítést azért, hogy az inflációval kapcsolatban a gyermekes családok számára, vagy egyáltalán a többet dolgozó családok számára több pénz jelenjen meg, maradjon a zsebükben.
Aztán szeretnék megemlékezni arról is, mert ez is fontos dolog, noha végképp nem idevaló ehhez a témához, hogy Robert Ficónak a Magyar Köztársaság, Magyarország parlamentjében való emlegetése egész különleges dolog, hiszen a felvidéki magyarok számára ez a párt, illetve ez az ember túl sok jót nem hozott. Csak szeretném megemlíteni, hogy az LMP nyugodtan és türelemmel várja, hogy hoz-e a felvidéki magyarok számára majd ez az ember valami jót, ha újra vezetője lesz annak az országnak.
Szeretném jelezni, az előttünk fekvő törvényjavaslat arról szól, hogy az alacsony keresetű munkavállalók számára a munkáltatókon keresztül a költségvetésben munkaadói és munkavállalói szervezetekkel egyeztetett módon szereplő 21 milliárd forint felhasználása pályázati formában hogyan és milyen módon történjen. Még egyszer hangsúlyozom: munkaadói és munkavállalói szervezetekkel való egyeztetés során hogyan kerüljön felhasználásra a munkavállalók számára?
Köszönöm a türelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť