SCHEIRING GÁBOR

Full text search

SCHEIRING GÁBOR
SCHEIRING GÁBOR (LMP): Köszönöm szépen a szót. Szeretném képviselőtársamnak megköszönni, hogy helyt állt eddig a vitában helyettem is.
Egy részlettel szeretném gazdagítani azt az eszmecserét, ami itt folyik. Bizonyára hallották azt a kevésbé örvendetes, ámde figyelembe veendő hírt, hogy Szlovákiában hogyan állnak a választási eredmények. A Smer vezetője azt nyilatkozta, hogy a következő választásokon Szlovákia eltörli az egykulcsos adót, és egy többkulcsos adórendszert fog bevezetni, mert két nagy problémája van ennek az egykulcsos adónak. Az egyik az, hogy egy hatalmas nagy lyukat vert a költségvetésen, a foglalkoztatási hatásai kétségesek, a gazdagokat hagyja elszaladni adózás nélkül, szerinte ez elfogadhatatlan, és egy többkulcsos személyi jövedelemadó-rendszert fog bevezetni, hogyha megnyeri a választásokat. Ha másért nem is, de érdemes a Smer vezetőjének ezt az idézetét elolvasni és megfontolni, mert talán tanulságos lehet a szlovák eset a magyar kormány szempontjából is. (Dr. Józsa István: Így van!) Ezért van az, hogy látjuk, nemcsak Szlovákiában, hanem számos más országban sem hozza az egykulcsos adó azokat az elvárt eredményeket, amelyeket többek között a magyar kormány is hozzá fűzött.
Ezért dolgoztuk ki már a költségvetési javaslatban a többkulcsos adórendszerre vonatkozó javaslatunkat. Ennek a felső kulcsa egy 40 százalékos személyi jövedelemadó lenne, amely kellő forrással látná el a költségvetést, annak érdekében, hogy emellett célzott járulékok csökkentésével a jövedelmi ötödök alsó háromnegyedében jelentős csökkentést érjünk el, és még a munkahelyteremtést is serkentsük, elsősorban az elmaradott, nagy munkanélküliséggel sújtott vidéki kis térségekben.
Köszönöm szépen. (Dr. Józsa István: Jó volt! - Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť