SCHEIRING GÁBOR

Full text search

SCHEIRING GÁBOR
SCHEIRING GÁBOR (LMP): Köszönöm szépen. Én Babák Mihálytól szeretném megkérdezni, hogy hogyan van ez az egyszerűsítéssel? Kritizálta a félszuperbruttót, mondván, hogy bonyolult, meg átláthatatlan, meg nem tudom én.
Ugye, amikor rájöttek, hogy az egykulcsos adó egyik problémája nemcsak az, hogy valószínűleg nem lesz olyan munkahelyteremtő hatása, de hogy csökken is tőle az alacsonyabb jövedelműek keresete, akkor elkezdték toldozgatni-foldozgatni a rendszert, és a kieső bevételek fedezésére pedig elkezdtek újabb és újabb bevételeket kitalálni. Itt a félszuperbruttó és egyéb kreálmányok, úgy látszik, megihlették önöket, ugyanis az egyéni vállalkozóknál, illetve a társas vállalkozásoknál alkalmazottak esetében a járulékfizetés alapját elég rendesen megbonyolították. Az egészségügyi hozzájárulás alapja a jövedelem 112,5 százaléka - hát, ezt számolja ki a könyvelő, aki tudja, 112,5 százalék után kell adózni -, a szociális hozzájárulást pedig 150 százalékos alap után kell fizetni.
Tehát van egy 12,5 százalékos adóalap-emelés, és van egy 50 százalékos adóalap-emelés, ami iszonyatosan megbonyolítja az adózás rendszerét. De ez hagyján! Ennek a keretében az egyéni vállalkozóknak és azon vállalkozóknak, akiket ez az adóalap-emelés érintett - különböző kategóriák vannak, mert nagyon bonyolult a rendszer -, februárban kellett befizetni a járulékterheket, 16-30 ezer forint közötti összegben nőttek a havi terhek. Ez iszonyatos összeg! Pont annál a rétegnél, amelyiknek eddig is nagyon nagy volt a terhelése, és amely rétegnek hatalmas nagy szerepe lenne a foglalkoztatottság bővítésében.
Hát hogy van akkor az egyszerűsítéssel? Köszönöm szépen. (Taps az LMP és a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť