TUKACS ISTVÁN

Full text search

TUKACS ISTVÁN
TUKACS ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr, és igyekszem megfogadni az intelmeit. Nem tartom érdektelennek azt, amit Nyikos elnök úr és Göndör képviselőtársam is felvetett, mégpedig a háromoldalú tárgyalások létét vagy nemlétét az előttünk fekvő törvényjavaslatban, illetve azt, hogy valóban történt-e érdemi egyeztetés munkavállalói szervezetekkel is. Én magam legalábbis olyan rádióinterjúból, amelyben államtitkár úr is szerepelt, úgy tudom, hogy a frissen létrejött versenyképességi kerekasztalon, ahol munkavállalók, munkáltatók és a kormány is ott ül, nem szerepelt ez a kérdés napirenden, de ha szerepelt, akkor államtitkár úr nyilván ki fog ebben egészíteni.
Én magam rettenetesen csodálkozom azon, hogy az ott ülő munkavállalói képviselők ennek a törvénynek a megtárgyalásakor nem forszírozták azt, hogy minél szélesebb körre terjedjen ki a kompenzáció lehetősége, ha már kompenzálni kell, nem forszírozták azt, hogy legyen megfelelő védettség is ebben, tehát a dolgozó védettsége ennél erősebb legyen, és nem forszírozták azt, hogy ennek az adórendszernek, amelynek következménye az előttünk lévő előterjesztés, nincs létalapja. Azért furcsállom ezt a kérdést, mert külön-külön ezek a szervezetek folyamatosan felteszik ezeket a kérdéseket. S azért tartom fontosnak, hogy amellett, hogy nyilván a parlamentben ellenzéki pártok érvelnek emellett, hátha a kormányt ez is rábírná arra, hogy változtasson.
Ugyanakkor az előttünk fekvő törvényjavaslat ügyében változatlanul azt a kérdést kell felvetnem, vajon gondolkodik-e a kormány azon, hogy az évben most ütött lyukat hirtelen befoltozva mit fog tenni a következő időszakban ezzel a szerencsétlen helyzettel, mert ennek csak rossz és még rosszabb következményei lehetnek, ezért nagyon fontos a törvényjavaslat kapcsán erről is gondolkodni.
Elnök úr, köszönöm a lehetőséget. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť