TUKACS ISTVÁN

Full text search

TUKACS ISTVÁN
TUKACS ISTVÁN (MSZP): Elnök úr, köszönöm szépen. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Urak! Az előterjesztésre és általában az egykulcsos adórendszerre vonatkozó kritikáimat fenntartom, de ismételni már nem akarom az érveket.
Ugyanakkor a magam részéről adottnak veszem, hogy ez az adórendszer és ez a kompenzációs rendszer ebben az évben lesz, mert a kormánytöbbség ezt akarja. Ezért tehát szeretném javasolni, hogy legalább legyünk tekintettel azokra a kis- és középvállalkozásokra, amelyekről nem kell feltételezni azt, hogy követik a parlamenti vitákat, figyelemmel vannak a kormány kezdeményezéseire, és tudatában lesznek annak, hogy milyen kompenzációs rendszer fog működni. Miután a vállalkozókat azzal örvendeztettük meg, hogy a kamarai kötelező regisztrációt is előírtuk számukra, Volner képviselőtársamhoz csatlakozva egy adott teherrel a kis- és középvállalkozásokra nehezedők közül, úgy gondolom, hogy várható és elvárható, hogy a kamara jelentékeny részt vállaljon abban, hogy terheket vegyen le ebben a kompenzációs rendszer működtetése tekintetében a vállalkozásokról.
Ezért tehát a javaslatunk az lenne, hogy be kell vonni pótlólagosan a megállapodások megkötésébe a kamarai rendszert, és el kell érni azt, hogy lehetőség szerint szolgáltató módon - mint ahogy ők ezért a kötelező sarcért, a regisztrációs díjért ígérték - vegyenek részt a kompenzációs rendszer ez évi működtetésében, magyarul bonyolítsák le a vállalkozók számára azt az adminisztrációt, ami lesz, azokat a bürokratikus terheket csökkentsék, amelyek nyilvánvalóan lesznek, és minimum is alsó hangon adjanak számukra információt, hogy mire való ez a kompenzációs rendszer, ami lesz, és hogy ebből számukra milyen lehetőségek adódnak és melyek származnak.
Elnök úr, köszönöm szépen a lehetőséget.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť