CSÓTI GYÖRGY

Full text search

CSÓTI GYÖRGY
CSÓTI GYÖRGY, a nemzeti összetartozás bizottságának előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A Magyar Országgyűlés régi adósságot teljesít, amikor létrehozza a Nemzeti Emlékezet Bizottságát. Jobb lett volna, ha ez húsz évvel ezelőtt történik meg, de számos objektív és szubjektív körülmény nem tette ezt lehetővé; amint hallottuk, az előterjesztői expozéban is elhangzott, hogy még az elmúlt években is volt olyan objektív körülmény, ami késleltette a bizottság létrehozását.
Ma már sajnos nem lehet mindent föltárni hiánytalanul, de ezzel szembe kell nézni. Nekem van egy olyan személyes véleményem, hogy 20 vagy 23 évvel ezelőtt sem lehetett volna már, hiszen a kommunista hatalom birtokosai végóráikban elég sok mindent elsüllyesztettek vagy megsemmisítettek, és ez még a következő évtizedben is előfordulhatott. Ennek ellenére az a személyes véleményem, engedjék meg, hogy ezt most ebben a keretben kifejtsem, hogy még mindig sokkal jobb a részigazság felderítése, mint a múlt teljes homályos volta.
A nemzeti összetartozás bizottsága tegnap délutáni ülésén megtárgyalta a T/13215. számú törvényjavaslatot, és 10 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett azt általános vitára alkalmasnak találta.
Köszönöm figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť