DR. SCHIFFER ANDRÁS

Full text search

DR. SCHIFFER ANDRÁS
DR. SCHIFFER ANDRÁS (LMP): Köszönöm szépen, elnök úr. Csak azt szeretném felerősíteni, amit Szávay képviselő úr eléggé erőteljesen itt a beszéde elején elmondott. Meglehetősen képmutató az egyébként bezsarolt ügynökök mögé bújva megspórolni az aktanyilvánosságot, szembe kéne nézni azzal, hogy a sorsok annál bonyolultak voltak Magyarországon, a Kárpát-medencében az elmúlt évtizedekben, hogy ilyen világosan meg lehessen azt mondani, hogy ki az, aki bezsarolt, ki az, aki jelentett, ki az, aki működtetett. Igen, vannak ügynökök, akik maguk is áldozatok voltak, és vannak kommunista hatalombirtokosok, akik maguk is áldozatok lettek. Egyetlenegy dolgot tehetünk, hogy ebben a kérdésben tisztán látunk. Tisztán látunk egyrészt azért, mert ezzel tartozunk a saját őseinknek, és tisztán látunk azért, mert ezzel tartozunk az utódainknak, és nem utolsósorban azért kell tisztánlátás, hogy világosan lássuk azt, hogy milyen kapcsolatrendszerek azok, amelyek a rendszerváltás utáni Magyarországot mozgatták.
Ugyanakkor természetesen ez az egész vita pontosan mutatja azt, hogy önöknek mi a hozzáállásuk, hogy az elmúlt 20 év, 25 év politikai elitjének mi az állásfoglalása az aktanyilvánosságról. A kormányoldal részéről beültettek két mamelukot az államtitkár mögé, és egyébként a Fidesz-KDNP praktikusan ebben a vitában nem vesz részt. Ez a helyzet, és ez mindennél beszédesebb, önök ezt gondolják. Önök azt gondolják, hogy a szembenézést meg lehet úszni egy ilyen szőnyeg alá söprési törvénnyel. Ha komoly lenne a szándékuk, államtitkár úr, nem bújnának a tévé nyilvánossága elől, és itt lennének jó néhányan. Egész egyszerűen ez egy szemfényvesztő törvényjavaslat.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť