NOVÁK ELŐD

Full text search

NOVÁK ELŐD
NOVÁK ELŐD (Jobbik): Egyrészt Kontur Pálnak azt javaslom, hogy képviselőtársaihoz hasonlóan merjen gombot nyomni, és azt, amit itt például bekiabálva tett megjegyzést, hogy mocsok árad, mondjuk, Schiffer András szájából (Kontur Pál: Nem, nem. Mocsokság.), ezt mondta, ha nem, akkor nyomjon gombot, és mondja el bátran, amit szeretne. De ezt mondta, hogy az mocsok, ami a szájában van. Én azt gondolom, hogy érvek voltak ezúttal abszolút a szájában, és önök láthatóan nem tudják tűrni az igazságot. Pedig nagyon kevés igazság az, ami napvilágot láthat, miközben önök továbbra is titkosítják az állambiztonsági múlt döntő részét. És ráadásul fenntartják, hatályában tartják azt az elképesztő jogi szabályozást, ami a feltáró történészeket bünteti, bármelyik oldalhoz tartozzanak is, és védi az egykori ügynököket, akik nevetve távoznak rendszerint a tárgyalótermekből. Hiszen olyan mennyiségű igazoló dokumentumot követel meg sajnos a hatályos szabályozás, amit itt a titkosítások közepette nem tudunk felmutatni.
Mégis mindkét oldal történészei egyetértenek abban, hogy az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára által hitelesített állambiztonsági nyilvántartó karton, jelesül mondjuk, Martonyi Jánosé, amely szerint Magasdi, majd később ugye Marosvásárhelyi fedőnéven tett jelentéseket külföldi útjairól, ez ugye hiteles. Ezt egyik oldal történészei sem állítják, talán önök sem (sic!), vagy akkor beszéljünk a tényekről.
Önök szerint ez egy hamisítvány, ami már az interneten, a kuruc.info hírportálon legalábbis megjelenhetett? Önök szerint hamisítvány, vagy elismerik, hogy ez valódi? De ő úgymond csak aláírt, nem jelentetett meg semmit, de valahogy mégsem engedik nyilvánosságra hozni az állambiztonsági múlt egészét, amelyből kiderülhetne, hogy esetleg, mondjuk, az egyházügyi államtitkár apjához hasonlóan több száz, több ezer oldalon keresztül, ahogy tette ezt az egyházügyi államtitkárnak az apja is, saját paptársairól is jelentéseket téve, kiderülhet akár Martonyi Jánosról, akár valamelyik felmenőjükről rendszerint, mivel a rendszerváltás elmaradt, sajnos már csak róluk derülhetnek ki ilyen kellemetlen dolgok. De még ezzel is akadályozzák, úgy tűnik. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť