NOVÁK ELŐD

Full text search

NOVÁK ELŐD
NOVÁK ELŐD (Jobbik): Rétvári államtitkár úrnak válaszolnom kell, hiszen én nem a háta mögött támadom Martonyi Jánost. Itt lehetne. Érintettként különösen itt kellene hogy legyen és válaszolnia, akár önként felszólalnia és vallomást tennie ebben a kérdésben és a múltja ügyében, természetesen, nem pedig a jogszabályok mögé bújva védeni. (Dr. Rétvári Bence közbeszól.)
Megértem, hogy nagyon ügyesen egy fiatal politikust, egy fiatal államtitkárt helyeztek ide, azonban ahogy előbb is mondtam, joggal feltételezzük, hogy ezek a fiatal politikusok is, akik akár az MSZP, akár a Fidesz soraiban vannak, sokszor a saját kellemetlen családi történeteiket próbálják leplezni. Mint ahogy az ön apja is, tudjuk jól, hogy kommunista iskolaigazgató volt a rendszerváltásig.
Lehet, hogy kellemetlen az ön számára az, ha kiderülnének azok, hogy milyen jelentéseket tettek itt a különböző hozzátartozók. Joggal feltételezzük ezt, igen, amikor már Orbán Viktor is látszólag a saját honlapján közzétette a saját titkosszolgálati iratait, valójában azonban szintén csak a kuruc.info hírportálon olvashattuk például édesapjáról azokat a jelentéseket, melyek szerint nemcsak hogy lelkes kommunista volt, ugye, de hasonló szellemben nevelte gyermekeit, tehát mondjuk, Orbán Viktort is.
Megértem, hogy ez kellemetlen a számára, de mi akkor is azt mondjuk, hogy az állambiztonsági múltat fel kell tárni. Beszélek én saját családi vonatkozásról is, hogy ne csak másokra mutassak. Én szeretném tudni, hogy kik voltak azok - ki is kértem még a Történeti Hivataltól, az ÁBTL jogelődjétől a családi papírokat -, és kiderült, hogy például egyik nagybátyámat azért ítélték szabadságvesztésre izgatás miatt, mert megtalálták és le is foglalták tőle Somogyváry Gyula verseit vagy Prohászka Ottokár összegyűjtött munkáit. (Papírokat mutat fel.) És ezt a bűnjeljegyzéket bár kiadják, több mint 100 oldalnyit megkaptunk, de az, hogy kik voltak azok a spiclik, azok a besúgók, akik tönkretették akár az én nagybátyám, de több ezer, több tízezer, akár több százezer ember életét, akik akár származási vagy politikai okok miatt nem tanulhattak tovább, és még sorolhatnánk az eseteket (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), ezeket szeretnénk végre tisztán látni. (Az elnök ismét csenget. - Taps a Jobbik padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť