NOVÁK ELŐD

Full text search

NOVÁK ELŐD
NOVÁK ELŐD (Jobbik): Államtitkár úr bizonyára nem figyelt ide. Pedig nagyon sok hozzászólása volt Szilágyi György képviselőtársamnak is konkrétan a törvényhez, bár az általános vita azt jelenti, hogy történelmi távlatokba is helyezve megvitatjuk ezt a kérdést. (Dr. Rétvári Bence: Ez sikerült.) Ezért van helyük itt történelmi visszaemlékezéseknek, akár olyanokkal kapcsolatban is, akik... - hát hála istennek, hogy egy egykori spicli nem ül itt. De hát mondhatok olyat is, akinek Házszabály szerint, mondjuk, itt lenne a helye, de hadd ne én tegyek már róla, hogy házszabálysértően… Persze, tudom, ebben a késő esti órában halaszthatatlan közéleti elfoglaltsága miatt, ismerem ezt a mesét. De itt lehetne és hozzászólhatna. (Dr. Rétvári Bence közbeszól.) Nem Martonyi Jánoshoz akarok visszanyúlni, sajnos nagyobb a választék, ne aggódjon! Most nem kormánytagot fogok említeni. Egyébként említettem MSZP-seket is, eleve a közéletből való kizárásukat az egykori kommunista vezetőknek.
De szeretnék a 23. § (7) bekezdéséről szólni, hiszen a vizsgálat ki kell terjedjen a városi tanácsok vezetőire. Azt gondolom, nem kell olyan messzire szaladni, itt van, mondjuk, Babák Mihály képviselőtársuk. Érdemes fellapozni a KISZ X. kongresszusának jegyzőkönyvét. A szervezet értekezletén nemcsak Kádár János mondott beszédet, hanem a benyújtott írásbeli felszólalók között megtaláljuk Babák Mihály nevét is, aki tudjuk, hogy ugye, ki, álláshalmozó politikus. Azonban akkor szarvasi tanácstag is volt, a KISZ szarvasi elnöke is volt, és ott Békés megyei küldöttként arról tájékoztatta a kommunista fiatalokat, hogy modern eszközökkel, a kommunista politikai és mozgalmi jelleggel kell a fiatalok tudtára hatni, hogy az elszürkült KISZ-t megújítsák. Ő küzdött azért, hogy fenntartható legyen ez a rendszer, a fenntarthatóság, ugye, úgy tűnik, már akkor is nagyon divatos kifejezés volt.
Babák Mihály a szöveg végén így fogalmaz: döntéseinket a lenini kollektív vezetés elvének alkalmazásával hozzuk. Ugye, ez egy olyan jegyzőkönyv, a KISZ X. kongresszusának jegyzőkönyve, ami nyilvános. De ennél sokkal gusztustalanabb dolgok, az, hogy miket jelentettek ezek a kommunista gazemberek a szomszédjukról, volt már olyan is, hogy saját családtagjaikról, ugye, ezeket nem tudhatjuk. Mi pedig ezt szeretnénk föltárni, még akkor is, ha, mondjuk, Babák Mihálynak hívják az illetőt.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť