SZÁVAY ISTVÁN

Full text search

SZÁVAY ISTVÁN
SZÁVAY ISTVÁN (Jobbik): Köszönöm szépen a szót. Államtitkár úr, a politikai szituáció nagyban hasonlít számos korábbi, az elmúlt három évben tett nagyobb volumenű törvényjavaslathoz vagy fideszes kezdeményezéshez. Tesznek önök egy javaslatot, amiről nagyjából tudható, hogy az ellenzék vagy legalábbis a nemzeti ellenzék a mi részünkről ezt legalább részben támogatni tudja. Foglalkoznak egy problémával, amivel pontosan tisztában vannak, hogy foglalkozni kell, majd valamilyen félmegoldással az egész történetet elkenik.
Önmaga, saját maga, államtitkár úr, vallotta be itt képviselőtársamnak az előbb válaszolva, hogy tisztában van azzal, hogy ez a javaslat nem rendez mindent, de mégis előrelépés az eddigiekhez képest.
Ön azért kéri az ellenzéki képviselők támogatását, mert gyakorlatilag önmaga is elismeri, hogy ez a javaslat nem rendezi ezt a kérdést teljes egészében, de mi csak azért támogassuk, mert legalább előrelépés ahhoz képest, ami volt.
(20.10)
Amikor mi arról beszélünk, államtitkár úr, akár egy lakossági fórumon, akár a sajtóban, hogy miért kérjük az embereket arra, hogy szavazzanak a Jobbik Magyarországért Mozgalomra, támogassanak minket a következő választásokon, az pontosan ez az egyik elvi különbség, ami megvan a három nagy párt - hogy akkor így beszéljek -, az MSZP, a Fidesz és köztünk, hogy önök folyamatosan csak egymáshoz hasonlítgatják egymást, arról győzködik az embereket, hogy azért kell ránk szavazni, mert mi jobbak vagyunk, mint a szocialisták. Soha nem saját magukból, a saját teljesítményükből indulnak ki. Ez a helyzet megint erről szól. Majd mondja meg, államtitkár úr, biztos valamit félremondtam vagy elrontottam, ami nagyon vicces, de azért nem ez a felszólalásom lényege, hanem az, államtitkár úr, hogy önmaga ismerte el, hogy ez egy félmegoldás.
Arra kellene válaszolni, államtitkár úr, hogy miért félmegoldásokat hoznak az Országgyűlés elé. Ezt a kérdést miért csak félig akarják rendezni? Amikor van kétharmaduk, minden lehetőségük és felhatalmazásuk ahhoz, hogy bármit megcsinálhassanak, és láttuk is az elmúlt három évben, hogy bármit meg is csinálhattak, amit akartak, akkor ezt a kérdést egyszer és mindenkorra, 23 évvel a rendszerváltás után miért nem lehet végre teljeskörűen rendezni?
Köszönöm. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť