SZÁVAY ISTVÁN

Full text search

SZÁVAY ISTVÁN
SZÁVAY ISTVÁN (Jobbik): Nem a normál felszólalásomban szerettem volna erre utalni, de ugyanezt szerettem volna lényegében mondani, mint amit Schiffer képviselő úr. Vas Imre képviselőtársam, amit ön felolvasott, az a Fidesz véleménye, az a Fidesz-frakció véleménye volt erről a javaslatról? Ne haragudjon már, én szégyelltem magam képviselőtársaként ezt hallgatni. Megfogta a törvényt, és elolvasta egy az egyben az egészet. Önöknek ennyi véleménye van erről az egész ügyről? Konkrétan egy kötőszót nem rakott bele, annyit nem, hogy szerintünk, meg a Fidesz úgy gondolja, hogy ez nagyon jó, vagy mit akarunk vele csinálni. (Dr. Vas Imre: Van, aki el sem olvasta.)
Persze-persze, képviselő úr, ha önöknek erről a kérdésről nyilván nincsen véleménye, higgye el, jobb lett volna, ha föláll, és annyit mond, hogy a Fidesz-frakció a javaslatot támogatja, puff, köszönöm, és ráadásul 12 perctől meg is kímélt volna minket. De ha már egyszer tartott egy ilyen hosszú beszédet, és nyilván támogatja ezt a javaslatot, és mindennel egyetért, ha ez a kérdés önök számára ennyire egyértelmű és ennyire világos ezek szerint, és ennyire minden jó, akkor nagyon kíváncsi lennék arra, hogy egyáltalán bármilyen belső egyeztetés ebben a harcos antikommunista pártban ezzel a javaslattal kapcsolatban volt-e.
Én nagyon kíváncsi lennék például Wittner Mária véleményére. Nagyon sajnálom, hogy Marika néni nincsen itt, nagyon kíváncsi lennék arra, hogy önök például Wittner Mária véleményét megkérdezték-e ebben a kérdésben, ha már egyszer, azt hiszem, nemcsak szimbolikus az ő szerepe, hanem nagyon gyakorlati is az, hogy ő ennek a képviselőháznak, ennek az Országgyűlésnek a tagja. De azért önök mindig büszkék Wittner Mária képviselő asszonyra - azt hiszem, büszkék is lehetnek rá, hogy ő az önök frakciójában ül -, de azt hiszem, hogy azért talán némi gyakorlati jelentősége is kell hogy legyen annak, hogy önöknél egy ’56-os halálraítélt, egy ’56-os hős ül ebben a frakcióban. (Az elnök csenget.) Nagyon kíváncsi lennék, hogy ő tud-e erről valamit, és nagyon kíváncsi vagyok, hogy ő erről a kérdésről mit gondolna, ezt meg fogom tőle kérdezni. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť