SZÁVAY ISTVÁN

Full text search

SZÁVAY ISTVÁN
SZÁVAY ISTVÁN (Jobbik): Államtitkár úr itt értékelte a vita stílusát meg a színvonalát, csak a kérdésekre nem válaszolt egyébként. Közben hadd osszak meg önökkel is egy értékelést, ez egy lakossági értékelés, egy kedves barátom SMS-e, aki csak annyit írt az előbb, hogy elővették a popcornt, hallgatva itt a mi vitánkat. Szóval, államtitkár úr, lehet most azzal foglalkozni, hogy Novák képviselőtársam kire mit mondott, és az igaz vagy nem igaz. Feltételezem egyébként, hogy nem megalapozatlanul mer ilyen komoly kérdésekkel ide, az Országgyűlés elé jönni. De a kérdés nem ez. A kérdés az ő felszólalásán túl, itt nagyon sok konkrét kérdés elhangzott önhöz, tőlem is, nem egy, nem kettő, nagyon sok ezzel a javaslattal kapcsolatban, hogy mit akarnak, mi a szándéka. Kit akarnak ezzel védeni, ez érdekelte leginkább. Kontur képviselő úr a téma egyik nagy szakértője, úgy tudom, úgyhogy nyomjon, legyen szíves, gombot, kíváncsi vagyok az ön véleményére, csak ne beszéljen folyamatosan bele a felszólalásomba. Köszönöm szépen.
Válaszoljon inkább a kérdésekre, államtitkár úr! Ne arra nyomjon egy kétpercest, hogy bármelyik, adott esetben kompromittálódott képviselő vagy miniszter társát itt most Novák Előddel szemben megvédje. Önnek, azt hiszem, itt témafelelősként elsősorban nem is ez a dolga, hanem az, hogy tájékoztasson minket, legyen szíves, segítsen minket abban, hogy előrelendüljön ez a vita. Megint felteszem a kérdést, államtitkár úr, kit védenek: kiket védenek, milyen megfontolásból, miért védik őket? Miért nem hajlandóak kétharmados felhatalmazás birtokában ezen a területen végre rendet rakni, tisztán látni és lezárni a múltat, lezárni a diktatúra évtizedeit, és világossá tenni azt mindenki számára, hogy ki milyen szerepet töltött be abban a rendszerben? Az emberek majd egymással meg saját magukkal el fognak számolni.
Köszönöm. (Szórványos taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť