TÓBIÁS JÓZSEF

Full text search

TÓBIÁS JÓZSEF
TÓBIÁS JÓZSEF (MSZP): Köszönöm szépen a szót. Talán bármilyen kérdés, ami a múlt feltárására vonatkozik, célszerű, ha mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy a mai magyar társadalom több mint 60 százaléka ugyanannak a múltnak a részese. Minden egyes ember, aki ma él ebben a társadalomban, annak az édesapja, édesanyja, nagyszülei részesei voltak nem a pártállamnak, hanem annak a társadalomnak, annak a korszaknak.
Nagyon örülnék annak, ha nem a személyes sorsokon keresztül, családi fán keresztül akarná valaki igazolni azt, hogy miért is kell egy adott törvényben megnyitni az ügynökaktát, hanem pontosan azzal az igénnyel kellene fellépniük a politikusoknak, hogy az emlékezet bizottsága lehet, államtitkár úr, hogy egy jó szándékú kezdeményezés és egy lépés, csak szeretnénk mondani, hogy a lépéshez is szükséges és feltétel, hogy az ügynökakták megismerhetése pontosan azért, amit Novák képviselő úr mondott, hogy ő maga kikéri a magáét, de ugye 30 ezer ember volt összesen az elmúlt 15 évben, aki ehhez hozzá akart férni, meg akarta ismerni.
Tehát a társadalom megismeréséhez nem az vezet, hogy az egyéneket biztatjuk, hogy menjenek el, hanem az vezet, ha a politika megteremti annak a feltételét, hogy legyen valódi nemzeti megbékélés. A megbékélés jelen esetben e törvény alapján egyoldalú lesz, önök választanak hozzá szereplőt, önök mondják meg, hogy mit lehet vizsgálni, és takarva marad az a valóság, amit Csóti képviselő úr jól nyitott meg. Lehet, hogy érdemes lenne erről is beszélgetni, hogy feltárni azokat az időszakokat és azokat a momentumokat, amelyek segíthetik azt, hogy a tévhitek elkopjanak és a valóság foglalja el a helyét. Ez egy hosszabb folyamat.
Köszönöm a türelmét, elnök úr. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť