TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Néhány tévedést mindjárt oszlassunk el, képviselő asszony: nem kell visszafizetni, de a képzést valóban végig kell csinálni. Tehát a felénél nem lehet abbahagyni. Akkor semmi értelme nincsen. Az sem igaz, hogy havi 37 ezer forintot fognak keresni ezek az emberek. (Bertha Szilvia: Akkor mennyit?) Ön tehát azt sérelmezi, hogy százezer embernek lesz 4 hónapig biztos megélhetése, és közben egyébként még tanul is, van, aki majd befejezi az általános iskoláját, van, aki OKJ-s képzéshez jut, és van, aki a meglévő szaktudását frissíti. Ez rossz ön szerint.
Akkor kérdezem én: hogyha nem kap ez a százezer semmit, hanem otthon ül, ön szerint jobb megoldás? (Bertha Szilvia: De nem ez történik.) Nem. Vagy van a másik megoldás, hogy kap segélyt, és egyébként otthon ül a százezer ember - ön szerint az jobb megoldás? Szerintünk nem jobb megoldás.
(17.00)
Szerintünk az a jobb megoldás, hogy adunk nekik egy esélyt. Adunk neki egy esélyt, hogy tanuljon és képezze magát, és amit négy hónap alatt magára tud szedni, magához tud venni tudást, azt a későbbiek során hasznosítsa.
Egyébként, ahogy Czomba államtitkár úr mondta, valóban, ez nem egy kényszer. Ha valakinek ez nem jó, akkor ne vállalja, és keressen más utat a boldogulásához. Ez egy lehetőség, képviselő asszony.
Nagyon meglep, hogy lebecsmérli a közfoglalkoztatási programot. Megint az a szerencsém van, hogy elmondhatom, a múlt héten jártam a választókörzetemben, két településen voltam, egy Berzék nevű településen, ahol ezer ember lakik, a polgármester büszkén mesélte, hogy felszámolták a munkanélküliséget, és hogy elismerik az ő tevékenységüket, és a belügyminiszter 4 millió forint jutalomban fogja részesíteni a települést. Ezen lehet persze önnek mosolyogni.
A másik ilyen település Bükkzsérc volt, ott a polgármester azt mesélte, hogy olyan problémát oldanak meg a közfoglalkoztatottakkal a településen, amit negyven éve nem tudtak. A településen átjövő patakot tudják kikövezni, és azzal eddig senki nem tudott semmit kezdeni, most a közfoglalkoztatás keretében mégis érdemi értékteremtő munkát tudnak a falu számára végezni.
Én azt mondom önnek, inkább támogassa ezt a közfoglalkoztatási programot, a téli közfoglalkoztatással és képzéssel együtt.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť