DR. CZOMBA SÁNDOR

Full text search

DR. CZOMBA SÁNDOR
DR. CZOMBA SÁNDOR nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Szeptember 1-jétől nincs akkreditáció, tisztelt képviselő úr, csak ezt a biztonság kedvéért szeretném itt az elején leszögezni.
Nem kényszer, hanem lehetőség 100 ezer ember számára a közfoglalkoztatás keretében a képzés, 20 ezer ember állam által elismert OKJ-s bizonyítványt fog kapni, 29 ezer ember betanító jellegű képzést kap, 4 ezer embernek lehetősége lesz a 7-8. osztály megszerzésére, és 48 ezer embernek lesz lehetősége arra, hogy azt a korábbi években megkopott tudást, amivel rendelkezett, most fölfrissítse. Mi ezzel a probléma, képviselőtársam?
A másik része, amit mond, hogy kik és milyen módon nyertek a pályázatokon. Ugye, talán ön is tudja, hogy az állami szerepvállalás nem újdonság. Szeretném emlékeztetni, hogy a mostani Türr képző intézmény elődje, az rkk-k, a regionális képző központok az önök ideje alatt, 2005 és 2010 között évente 3 milliárd forintot kaptak, úgy egyébként közvetlenül, a munkaügyi szervezet megkerülésével. Tehát, ha kérdezi azt, hogy itt lenyúlások mennek vagy milyen módon mennek, akkor nekem a válaszom az, hogy ha valamikor mentek lenyúlások, akkor az az önök idejében volt. Tudniillik az történt, hogy egy magáncég megjelent egy állami intézménynél, az ő infrastruktúráján és az ő tanáraival elvégezte a képzést, majd a táskával a végén visszavonult.
Tehát ha ez fáj önnek, akkor valóban azt tudom üzenni, hogy megszüntetjük az ilyenfajta táskás mozgásokat, és valóban szeretnénk, ha az állami szerepvállalás a következő időszakban hangsúlyos lenne. De természetesen, mint ahogy korábban is, most is megvan a lehetőség, és nagyon sok, egyébként magáncég pályázott és nyert. Több mint 100 fölötti a nyertes pályázat, ha kíváncsi rá, akkor nyugodtan majd a végén utána tud nézni, hogy melyek ezek a nyertes pályázatok. Úgyhogy azt gondolom, hogy rendben van ezen a területen minden. Most lesz rendben, és a korábbi időszakban volt probléma.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť