DR. SÓS TAMÁS

Full text search

DR. SÓS TAMÁS
DR. SÓS TAMÁS (MSZP): Elnök Úr! Államtitkár Úr! A kérdéseim arra irányulnak, hogy miért ilyen előkészítetlenül történt ennek a pályázatnak a lebonyolítása, ahol zömében állami fenntartású képző intézmények, illetve Fidesz közeli felnőttképzők nyertek. Miért lett kizárva az ország nagy része ezekből a pályázatokból? Hiszen itt közel 24 milliárdos pályázati keretről van szó. Ki és mikor ellenőrizte, hogy a nyertes pályázók rendelkeznek-e vagy sem a kiírásban előírt feltételekkel? Miért szabálytalanul és utólagosan, visszamenőleg végzik el az akkreditációs papírmunkát? Miért fosztják meg ismét a legrászorultabbakat a valódi tudás lehetőségétől? A Fidesz miért a szegények hátán akar tovább gazdagodni?
Néhány dolgot azért hadd emeljek még ki. Leplezetlenül, gyakorlatilag sietősen végezték ezt a munkát. Olyanok nyertek, akik nem rendelkeztek akkreditációval, az OKJ-s képzéseknek nem felelnek meg kellően, nincsenek meg a szükséges engedélyek, nem rendelkeznek megfelelő tapasztalatokkal, sem szakképzett oktatói gárdával, sem infrastruktúrával, sem szakmai gyakorlatot biztosító helyszínekkel. Valójában visszamenőleg papírozzák le, alibi akkreditációs folyamatok történnek. Fitneszinstruktort, gyümölcspálinka-gyártót, kosárfonót, büntetés-végrehajtási segédfelügyelőt képeznek, vagy mondjuk, nyelvi képzésre szakosodott képez segédmezőgazdász növénytermesztés és -tartósítás nevű akkreditációt. Biztos ő ért ehhez legjobban. Vagy olyan, 6400 lakosú településen, ahol 5 kazán van, 60 kazánkezelőt képeznek.
Várom válaszát, államtitkár úr. Köszönöm a figyelmet. (Szórványos taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť