DR. RÉTVÁRI BENCE

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE
DR. RÉTVÁRI BENCE közigazgatási és igazságügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. És hadd mondjak még egyetlenegy intézkedést, amelyik közvetetten nyilvánvalóan megerősíti az erdélyi magyarságot és ezáltal az autonómiatörekvéseiket, melynek Magyarország minden lehetséges fórumon igyekszik hangot adni, még akkor is, ha adott esetben nyilván a különböző román szervek erre eléggé érzékenyen reagálnak. De bízunk benne, hogy előbb-utóbb ők is felismerik, hogy az autonómia a helyi konfliktusok feloldásának egyik legjobb eszköze lehet az ő számukra is.
Felhívnám a figyelmet a szakpolitikák között még a felsőoktatás területére, hiszen Marosvásárhelyen kötött együttműködési megállapodást egyrészről a magyar kormány, másrészről a Sapientia Alapítvány, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem és a Partiumi Keresztény Egyetem.
(16.20)
Ebben a magyar kormány azt vállalta, hogy jövő év végéig összesen 4 milliárd forint támogatást biztosít az ottani magyar felsőoktatás számára. És talán képviselő úr is emlékezik és sokan emlékeznek a MOGYE-ügyre, arra, hogy amikor a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem akkreditációja veszélybe került, akkor magyar egyetemek vállalták azt, hogy adott esetben a saját tudományos oktatóikkal kisegítik az ottani oktatást. Úgyhogy minden szakpolitikában igyekszünk valóban az egységes nemzet szolgálatába állni.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť