DR. CSÉFALVAY ZOLTÁN

Full text search

DR. CSÉFALVAY ZOLTÁN
DR. CSÉFALVAY ZOLTÁN nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Mindenekelőtt maradjunk a számoknál! Tehát 18 pénztárgép az, amelyik kapott engedélyt, pontosabban ebből egy, amelyik nem, tehát 17, és nem egyetlen, hanem 8 vállalat vállalta az adatkommunikációt, az adat átvitelét a pénztárgépek és a NAV között. Ön egyet említ, 8 vállalat vállalta ezt.
Ami az Alt Cash pénztárgépeit illeti, úgy engedélyezte a forgalomba hozatalt a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal, hogy további hiánypótláshoz kötötte. A további hiánypótlásra, kérdezte, hogy miért volt szükség. Azért volt szükség, mert - ez technika - szoftverstabilitás és biztonsági hibák miatt nem felelt meg az a készülék, nevezetesen az Alt Cash Kft.-nek az SAM4S NR270 típusú pénztárgépe. Az Alt Cash ez ellen fellebbezést nyújtott be, és a hatóság egyébként helybenhagyta a korábbi döntést - tehát november 18-án -, nevezetesen azt, hogy ez a készülék, az SAM4S NR270 típusú gép nem hozható forgalomba, ez azonban még nem jogerős döntés.
Ugyanakkor hadd tájékoztassam talán a legfontosabbról ebben az esetben, a mai döntéséről a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatalnak. Mivel az Alt Cash ezen kívül még négy másik pénztárgéptípusra is nyújtott be kérelmet, és ezek közül az egyik, az SAM4S-300-as, amelyik formailag kicsit kisebb, technikailag viszont hasonló képességekkel rendelkezik, mint a 270-es, tehát megfelel az előírásoknak, tehát e típus számára az engedélyt a hivatal kiadta. Úgy gondolom, hogy ez eléggé megkönnyíti a helyzetet, hogy az Alt Cashnek most már van olyan készüléke, amelyik megfelel mindazoknak az elvárásoknak és mindazoknak a technikai feltételeknek, amelyek szükségesek az online összeköttetés érdekében.
Úgy gondolom, ez választ ad arra a kérdésére is, hogy mi lesz a 80 ezer vállalkozóval, akik megrendelték az Alt Cashnél ezt a készüléket. Egy árban közel hasonló, SAM4S-300 a típus elnevezése, amelyik ugyanazt tudja technikailag, tehát megfelelő engedélyezésre került. Gondolom, a vállalat, az Alt Cash és a cégek között ezzel megoldható ez a helyzet.
Ön azt mondta, hogy külön támogatásban részesült az Alt Cash. Hadd tegyem hozzá, hogy az Alt Cash utólagos finanszírozásban részesült, tehát egy árva fillért nem kapott jelen pillanatban még, tehát itt utólagos finanszírozásról van szó.
És ha szabad, tisztelt képviselő úr, még utalni arra a 2013. november 15-én kihirdetett nemzetgazdasági minisztériumi rendeletre, amely lehetővé teszi pontosan ennek a körnek a számára, hogy pénztárgépüket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján keresztül rendeljék meg, biztosítva ezzel azt, hogy a pénztárgépet használók közvetlenül a forgalmazótól jussanak reális határidőn belül engedéllyel rendelkező pénztárgéphez.
Köszönöm a figyelmet, és kérem válaszom elfogadását. (Taps a kormányzó pártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť