DR. LAMPERTH MÓNIKA

Full text search

DR. LAMPERTH MÓNIKA
DR. LAMPERTH MÓNIKA (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Hát, én eléggé megriadtam attól, hogy Kovács képviselőtársam még egy nagyot akar gondolni, és még egy nagyot akar előre lépni. Mert én azt gondolom, hogy ez a javaslat nagyon kiegyensúlyozatlan. Ez a javaslat arról szól, amit szóbeli kiegészítésében az előterjesztő L. Simon László képviselő úr mondott is, hogy ha valaki az államot akarja megzsarolni, akkor legyen eszköz vele szemben. Azért ez nem életszerű. (L. Simon László: Dehogynem!) Bocsánatot kérek, képviselő úr, egészen bizonyos, hogy előfordul ilyen, de egy jogrendszert a kivételre építeni, és nem adni garanciát egyébként a jóhiszemű bérlőknek arra nézve, hogy az állami… Azért az önök kormánya bemutatta, hogy ha az állam valamire ránéz, azt úgy el tudja venni. Gondoljunk a trafikokra és nagyon sok mindenre.
Pont fordítva kellene a jogalkotásnak működnie. Kellene az egyes állampolgároknak, a polgároknak garanciát adni arra nézve, hogy az állam ne uralja el az egész világot, az összes érdekviszonyt. Azt gondolom, hogy a tulajdon tekintetében a kisajátítási törvény, a bérleti jogviszonyok tekintetében a polgári törvénykönyv és sok minden más adhat eligazítást. Én nem szeretném azt a perspektívát részleteiben megismerni, amiről előttem szóló fideszes képviselőtársam beszélt, hogy most léptünk egy kicsit, aztán majd gondolunk egy nagyot, és megnézzük, hogy még hogyan tud az állam itt mindent rekvirálni.
Nincsenek garanciák ebben a törvénytervezetben. Nincs a mostani bérlőnek arra nézve garanciája, hogy ha esetleg ott ezt a nagyberuházást már befejezik, és utána ő még bérlő szeretne maradni, akkor ő bérlő lehet. Semmi ilyen nincs benne. Ez ilyen trafiklogikára épült törvény, ezért mi nem fogjuk támogatni.
Köszönöm szépen. (Dr. Józsa István tapsol.)
(A jegyzői széket Z. Kárpát Dániel foglalja el.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť