KOVÁCS PÉTER

Full text search

KOVÁCS PÉTER
KOVÁCS PÉTER (Fidesz): Nem a bizottság nevében, hanem azért kértem szót, hogy támogassam ezt az L. Simon László által elkészített javaslatot, mert tényleg lehetetlen helyzetbe kerülhet akár az állam vagy az önkormányzat, amikor egy-egy kiemelt beruházásnál bárki, aki úgy gondolja, hogy most eljött az ő ideje, itt az idő arra, hogy megpumpolja az önkormányzatot vagy az államot, csak azért, hogy nyerészkedhessen, megpróbál egy-egy kiemelt beruházást akadályozni. Nem tudom, emlékeznek-e rá, de voltak ilyen problémák. Ugye, ez a törvényjavaslat nem tulajdonról, csak bérletről szól, de voltak tulajdoni viszályok, akár az M0-s építésekor, vagy egyéb, mondjuk, a fővárosi csatornaépítésnél is vannak tulajdonosi problémák, viták, amelyek nagyon hosszan vetik hátra egy-egy beruházás megvalósítását. Ne adj’ isten, több évet is kell várni arra, amíg a jelenlegi törvényi felhatalmazás alapján bárki meg tud egyezni olyan emberrel vagy olyan emberek közösségével, akik nem hajlandóak az ésszerű megegyezésre.
Ez a javaslat nem terjed odáig, ahogy más országokban, mondjuk, tőlünk egy kicsit délre, Horvátországban az autópályát is úgy építik, hogy először kisajátítanak magántulajdont, és utána, amikor már kész akár az autópálya, állapodnak meg abban, hogy mennyi az ár, mennyit kell fizetni. Tehát támogatja az ottani parlament, az ottani törvények az állami beruházásokat, ellentétben a magyar törvényekkel. Itt nagyon nem vagy nem eléggé támogatják a magyarországi beruházásokat a jelenlegi jogszabályok. L. Simon László elindult egy úton, egy nagyon pici lépést tesz meg afelé, hogy kiemelt beruházásoknál könnyebb legyen az állam vagy az önkormányzatok élete. Azt javaslom, hogy támogassuk ezt az előterjesztést, ezt a javaslatot, aztán gondoljunk egy nagyot, és folytassuk majd ezt az utat egy kicsit komolyabban is.
Köszönöm szépen a szót, elnök úr. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť