DR. GYIMESI ENDRE

Full text search

DR. GYIMESI ENDRE
DR. GYIMESI ENDRE (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselőtársaim! Rövid leszek. Egy egyéni és két bizottsági módosító javaslat került benyújtásra. A T/13048/2. számú javaslat jogtechnikai pontosítást jelent, elfogadását támogatom.
A bizottsági módosító javaslatok közül az első a könyvtárakkal foglalkozik, mivel a kulturális kormányzat a városi ranggal rendelkező településen egy magasabb szintű könyvtári ellátást kíván biztosítani. Ehhez rendel újabb szabályozókat, ennek érdekében szabályozza a város és a megye közötti szerződéskötés feltételeit. Ezt előzetesen szerződésben kívánja biztosítani, amelyhez miniszteri egyetértési jogot köt ki.
Az előterjesztés egy 94. §-sal is kiegészül, az európai örökség címre vonatkozó európai uniós fellépés létrehozásáról szóló 2011. november 16-i európai parlamenti és tanácsi határozat végrehajtásához szükséges rendelkezéseket állapít meg.
(19.20)
Úgy gondolom, mint ahogy a bizottság is a döntésekor, hogy valamennyi módosító javaslat támogatható, ezt az Országgyűlés figyelmébe is ajánlom.
Köszönöm a figyelmet.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť