RÉVÉSZ MÁRIUSZ

Full text search

RÉVÉSZ MÁRIUSZ
RÉVÉSZ MÁRIUSZ (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! Én tényleg úgy jöttem ide, hogy azt gondoltam, nem is lesz a mai napon vita, hiszen ez az előterjesztés, amit tárgyalunk, egyébként az oktatási bizottság előterjesztése. Steiner képviselő úr azonban tényleg vagy nem emlékszik pontosan, hogy mi történt… - de mindegy, nem akarok most ebbe belemenni, tényleg nem akarok vitát nyitni. Többféle módosító javaslat volt. Az oktatási bizottság - ott ült ön is - konzekvens volt, ugyanazt a módosító javaslatot fogalmazta meg mind a három határozati javaslat esetén. Azt kell mondanom, mások is beadtak módosító javaslatot.
Ez a javaslat, ami egyébként most az Országgyűlés előtt van - ezt éppen Steiner képviselő úrnak mondom -, nem Steiner képviselő úrék javaslata, hanem az oktatási bizottság javaslata. Mi is azt mondjuk, nem szabad ezekben az ügyekben egyenlő mércével mérni, miközben teljesen egyetértek azzal, hogy nem szabad szembeállítani meg folyamatosan összehasonlítani sem a különböző borzalmakat, amelyek Magyarországon történtek a XX. században, ugyanakkor azonban mégis fontos, hogy egyenlő mércével mérjünk.
Sodródunk bele egy vitába, ami bizonyos szempontból teljesen értelmetlen, képviselő úr. Itt ön többször is, különösen a vita, a hozzászólása vége felé többször is sértegetett, megjegyzéseket tett. Szerintem ez a vita most nem arra való, hogy itt most a focin meg egyebeken megjegyzéseket tegyünk egymásnak, hanem szerintem értékeljük azt, hogy igazából az álláspontok ebben az ügyben nincsenek egymástól messze, mert amit a képviselő úr elmondott, az nincs semmilyen ellentmondásban azzal, amit én elmondtam. Az a javaslatunk, hogy részleges támogatást lehessen kapni azokhoz az osztálykirándulásokhoz, amelyek a nemzetiszocialista vészkorszak történetét ismertetik meg.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť