RÉVÉSZ MÁRIUSZ

Full text search

RÉVÉSZ MÁRIUSZ
RÉVÉSZ MÁRIUSZ (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Steiner Képviselő Úr! Az első hozzászólásomban is elmondtam, hogy az eredeti beterjesztést egyébként önök tették. A legelső előterjesztésben, amiről szó volt, igazából az volt a probléma, hogy önök teljes költségtérítést írtak le, és úgy lehetett értelmezni a szöveget, mint ha kötelező jelleggel írták volna elő mindenkinek az osztálykirándulást, aminek a költségeit a kormánynak állnia kellett volna. Valóban úgy van, ahogy ezt elmondta a parlamentben is és elmondta a bizottsági ülésen is, hogy önök nem erre gondoltak, a szöveg azonban, maradjunk annyiban, hogy félreérthető volt.
Itt is van egy alapvető különbség egyébként az önök által beterjesztett módosító javaslat és a mi határozati javaslatunk között. Mi azt látjuk, hogy Magyarországon érdemi részleges költségtérítést a határon belüli emlékhelyek meglátogatására lehessen biztosítani, ez elég alapvető és lényeges különbség. Ebben biztos, hogy nem értünk egyet, de azt kell mondjam, képviselő úr, hogy ha ennyire fontosnak tartották, ezelőtt nyolc évig önök voltak kormányon, semmilyen előterjesztést nem tett. Nem akartam belemenni ebbe a vitába, de most nem érzi egy kicsit - hogy mondjam? - túlzásnak azt, amit itt előterjesztettek ebben az ügyben? Miközben az ügy fontosságával teljesen egyetértek. De hogy itt teljes költségtérítést fizessünk, azt szerintem ön is érzékeli vagy ön is tudja, hogy erre nem volt lehetőség. Sőt egy kicsit úgy is érzem, hogy próbáltak olyan határozati javaslatot megfogalmazni, amit, azt gondolták, hogy nem tud majd a kormánypárt megszavazni, és akkor ebben az esetben majd lehet tiltakozni.
De még egyszer mondom, én nem ebbe az irányba akarok elmenni, hanem az a lényeg, hogy amit ön most mond, meg amit én mondok, az nem áll messze egymástól. Azt gondoljuk, hogy mindenhol egyenlő mércével kell mérni. Ha Recsk esetében részleges költségtérítés van, akkor azon emlékhelyek esetében is részleges költségtérítést kell biztosítani az államnak, amelyekről most beszélünk.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť