DR. SCHIFFER ANDRÁS

Full text search

DR. SCHIFFER ANDRÁS
DR. SCHIFFER ANDRÁS (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Miniszterelnök Úr! Nyugodtan mondhatjuk, Magyarországon ma az emberek személyes tapasztalata az, hogy az ország nyakig úszik a korrupcióban, és központilag szervezett módszerekkel tüntetik el a köz- és európai uniós pénzeket. Nem arról van szó, hogy egyedi esetek történnek valahol a periférián, az a boldog országok privilégiuma. A mi országunkban a kormány, annak feje és minisztériumai szervezik a pénzek eltüntetését, mondta ezt ön 2006-ban, amiért az ön hivatali elődje, Bajnai Gordon önt beperelte. Azt gondolom, hogy korszakváltás azóta sem történt.
A napokban az interneten közzétett hangfelvétel szerint 20 százalékot kell visszaosztani az önkormányzattól elnyert épületfelújítások után a vállalkozóknak Zuglóban. Ezen a hangfelvételen szerepel például olyasmi is, hogy a vállalkozó szerint azért nem berzenkedtek a sarc ellen, mert azt gondolták, hogy a pártkasszába kell az összegnek bekerülnie, de ezek lenyúlták simán, ezek nem adtak vissza oda senkinek semmit. Akivel beszélget ez a vállalkozó, az nem más, mint Zugló fideszes alpolgármestere. Egy olyan pártról beszélünk, ahol minden pozícióra az ön, tehát a pártelnök javaslata szükséges. Ezen a hangfelvételen van egy olyan kitétel is, hogy ez egy olyan kínos ügy, hogy nem lehet a Viktorral sem megbeszélni.
(15.30)
Nem tudom, hogy milyen ügyek azok, amiket a miniszterelnök úrral meg lehet beszélni. A közelmúltban az is napvilágot látott, hogy például Fejér megyében nem 109 külön gazdálkodó család, hanem 34 érdekeltség műveli ezután a több mint 5300 hektár földterületet 20 évre. És a legtöbb bérleti egységet, 30-at a Csákvári Mezőgazdasági Zrt. vezérkara szerezte meg, őket követi Mészáros Lőrinc, Felcsút polgármestere és érdekeltségei 25 bérleti egységgel. Ez egy olyan ügy volt, amit önnel meg lehetett beszélni, miniszterelnök úr? Köszönöm szépen. (Szórványos taps az LMP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť