ROGÁN ANTAL

Full text search

ROGÁN ANTAL
ROGÁN ANTAL (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A bal oldalon ülő képviselőtársaink néhány héttel ezelőtt szövetségbe forrtak; úgy látszik, ez a szövetség, akárcsak a régi szovjet tagköztársaságok, majd október 23-án kiegészül az igazán régi, megbízható elvtársakkal is. (Dr. Józsa István: Testvéri egység volt.)
Tisztelt Képviselőtársaim! A szövetség egyik tagszervezete, a Szolidaritás egy héttel ezelőtt egy, miniszterelnököt ábrázoló műszobrot döntött, a szobor fejét levágták, a földön rugdosták, késekkel szurkálták; egészen horrorisztikus vudu szertartást láthattunk a tévéképernyőkön. Eltelt egy hét, és önök közül már mindannyian letagadnák ezt a rendezvényt. Ez ám az igazi bátorság! Bajnai Gordon ott volt, nyilvánvalóan mindenről tudott, ott állt a műszobor mellett - mielőtt az egész elkezdődött volna, eliszkolt. Karácsony Gergely képviselőtársunk ott van, utólag azt mondja, hogy ő semmit nem látott, semmit nem hallott - minden bizonnyal aludt -, nem is ment a tüntetőkkel, csak velük egy irányban ment a járdán. (Derültség a Fidesz soraiban.) Ez is az igazi bátorság! Tisztelt képviselőtársaim, Török Zsolt, az MSZP szóvivője ott van, de az MSZP nem ért egyet semmivel, ők elhatárolódnak az ott történtektől. Mindeközben véget ér ez a nap, és este már mindannyian együtt vágják a tortát a Szolidaritás székházában, és azt is hozzá kell tennünk, tisztelt képviselőtársaim, hogy mindeközben Bajnai és Mesterházy az ország különféle pontján együtt mutatják be a szövetség azon jelöltjeit, amelyek között egyébként a Szolidaritás jelöltjei, a tüntetés szervezői is ott vannak.
Tisztelt Képviselőtársaim! Azt hiszem, erre mondják azt, hogy sumákolás. De nem ez az első eset. Bajnai és Mesterházy közös interjút ad a Reutersnek, nagyvállalatoknak, bankoknak beszélnek, megígérik, hogy visszaadják a profitot, évi 532 milliárd forintot a különadó megszüntetésén keresztül visszatesznek a bankok és a multik zsebébe. Idehaza azonban szembe kellene nézni az emberekkel, megmondani nekik, hogy ha Bajnai és az MSZP megígérte, hogy a multik visszakapják a pénzüket, ezt akkor valakitől el kell venni. Meg kellene mondani, hogy kitől veszik el, tisztelt képviselőtársaim! A nyugdíjasoktól és a pedagógusoktól, mint Bajnai 2009-ben, amikor egyhavi nyugdíjat és egyhavi bért bátran elvett az IMF első kérésére, de a bankokat még véletlenül sem adóztatta meg? A gyerekes családoktól, mint az MSZP-SZDSZ-kormány 2003-ban, amikor, bár megígérték korábban, hogy egyébként nem veszik el a gyerekek után járó adókedvezményt, mégis elvették, amikor megígérték, hogy nem szüntetik meg a lakáshitelekre járó támogatásokat, mégis megszüntették? (Közbeszólások a Fidesz soraiból: Így van!) Ezekre már nem válaszolnak, tisztelt képviselőtársaim, inkább helyesbítést kérnek a Reuterstől, hogy nem is így mondták. Bizony, ez is sumákolás.
Szavakban persze - és ez a harmadik eset - támogatják mindenben a rezsicsökkentést, tisztelt képviselőtársaim, de mindeközben nap mint nap támadják. Bajnai szerint nem is magas a rezsi; neki nem. Azt mindannyian nagyon jól tudjuk, ő volt az, aki nem elég, hogy korábban gazdasági miniszterként, a kormány tagjaként támogatta a horrorisztikus mértékű rezsiáremeléseket, mindamellett 2009-2010-ben még a minimális, a gázárakon lévő fogyasztói támogatást is kivezette kormányfőként, tisztelt képviselőtársaim. Mindeközben persze itt sem árulják el, hogy amire törekszenek, az valójában az, hogy a profitot úgy adják vissza a multiknak, hogy majd ahogy azt korábbi kormányzásuk idején tették, ismét rezsit emelnek.
Tisztelt Képviselőtársaim! Mikor mondják azt a magyar nyelvben, amikor valaki sumákol? Azt gondolom, hogy akkor, amikor elhallgat valamit, amikor nem egyenes úton jár, amikor ügyeskedik. És önök, tisztelt képviselőtársaim, szívesen elhallgatnák, hogy piszkos kampányt akarnak, de mindeközben jól látjuk, hogy csinálják. Elhallgatnák, hogy a bankok és a multik zsebében vannak, de sajnos ez minden szavukból kiderül. Elhallgatnák, hogy a bankokat és a multikat ismét úgy támogatnák, úgy adnák nekik vissza a pénzt, hogy rezsit emelnek, nyugdíjat és bért csökkentenek, pedig amikor kormányoztak, akkor mindig ezt tették. Eltitkolnák, hogy a Magyarországot elítélő európai parlamenti jelentést valójában önök rendelték, sőt mi több, önök is írták, csak pályázatot hirdetnek az MSZP-ben az európai parlamenti helyekre, és közben kiderül, mert Herczog Edit leírja az igazságot.
Tisztelt Képviselőtársaim! Mit is jelent a sumák szó? Az azt jelenti, amikor valaki másokat becsap, másokat megtévesztve kíván előnyre szert tenni.
(13.50)
Attól tartok, hogy az önök szövetsége valójában egy igazi sumák szövetség. Rezsicsökkentést ígérnek, ehelyett árat emelnek. Áfacsökkentést ígérnek, mint 2006-ban, helyette emelnek, ahogy azt 2006-ban a választások után megtették.
Tisztelt Képviselőtársaim! Miért nem tudnak önök erősödni a közvéleményben? (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Azért, mert az emberek átlátnak a szitán. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť