DR. NEMÉNY ANDRÁS

Full text search

DR. NEMÉNY ANDRÁS
DR. NEMÉNY ANDRÁS (MSZP): Köszönöm a szót. Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Már megszokhattuk, hogy a kormány szerint minden kudarcunk siker; hogy először legyőztük az oligarchákat, bár inkább csak közgépesítettük őket, aztán legyőztük az adósságot, de inkább csak az adósságszámlálót, és hogy a nyáron térdre kényszerítettük az Európai Uniót is, amely ijedtében csak 75 milliárd forintra büntetett minket. (Dr. Gaudi-Nagy Tamás: Kinek drukkolsz, az Uniónak? - Közbeszólás az MSZP soraiból: Ne kiabálj! - Dr. Gaudi-Nagy Tamás: De kiabálok! Parlamenti műfaj!) Igen, Lázár János vitéz az előttünk hajlongó Uniónál kivívta, hogy csak 75 milliárd forintot, ami több mint kétszerese a pedagógusoktól augusztusban elvett bérkiegészítésnek, vagy másképpen mondva, tizenötszöröse a Pető Intézet megsegítéséhez szükséges összegnek, de hogy a kormánypártiak is jól értsék: akár hét stadion megépítése is kijönne belőle, szóval, hogy csak 75 milliárd forintot kelljen büntetésként megfizetnünk. Államtitkár úr, tényleg ez a siker? És ha majd az időveszteség miatt a még fennmaradó több száz milliárdnyi forrást sem tudjuk lehívni, az meg majd a fényes győzelem lesz önök szerint? Mert sajnos ez várható.
Ez sajnos már akkor eldőlt, amikor 2010-ben kirúgták a pártsemleges szakembereket az NFÜ-ből, és feltöltötték a saját bizalmasaikkal. Majd ezt követően egy évre leállították az összes projektet, csak azért, hogy úgy alakítsák át a közbeszerzési rendszert, hogy utána mindent, amit csak lehetséges, a Közgép nyerjen el. Ez mondjuk, tényleg sikerült is, meg is nyerte a nagyobb falatokat, csak közben a teljes fejlesztési rendszer ráment. És ezek után ön nem szégyell kiállni a nyilvánosság elé azzal, hogy a jövőben ne az egyéni érdekek, hanem a közérdek érvényesüljön a fejlesztési források felhasználásánál?! És mindezt miért nem a Fidesz frakcióülésén vagy a kormányülésen mondta? Vagy tényleg elhiszik ezeken a fórumokon, hogy 75 milliárd forintot elbukni, az siker? Senki nem mer szólni önök közül, hogy a király meztelen? De ha már az eddigieket így elrontották, akkor legalább a jövőnket ne vegyék el!
Államtitkár úr, meg tudja mondani, hogy kik, milyen tartalommal és kivel egyeztetve készítik az új nemzeti fejlesztési tervet? Aligha hiszem. Ma már önökön kívül mindenki látja, hogy amit a fejlesztések terén csináltak, csinálnak, az a totális csőd. De higgye el, a választások után ezért a csődbűntettért a megkárosított ország előtt mindannyian felelni fognak.
Köszönöm. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť