DR. FÓNAGY JÁNOS

Full text search

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Valóban, 2010-ben egy közel két évtizedes folyamat után odajutottunk, hogy Európa egyik legdrágább rezsiköltségét tudtuk produkálni állampolgárainknak. Ezzel 2010 előtt is tisztában voltunk, azon képviselőtársaim, akik akkor is itt ültek a parlamentben, bizonyára emlékeznek azokra a vitákra, amelyeket akkor ellenzéki oldalról, az akkori kormánypárttal szemben ez ügyben számtalanszor folytattunk.
2010 őszén, a választások után az ország akkori helyzetében arra volt erőnk, hogy először befagyasszuk az árakat, ami praktikusan azt jelenti, hogy azt mondtuk, hogy nem növekedhet jobban az energiaárak és a háztartási rezsiköltségek ára, mint ami az éves infláció. Ma már talán kevesebben emlékeznek rá, de 2011 januárjában bevezettük a földgáznál az úgynevezett sávos végfogyasztói árat, amely két intézkedés eredményeképpen, tehát a befagyasztás és a sávos végfogyasztói ár alapján oda jutottunk, hogy 2011-ben és '12-ben mintegy 200-200 milliárd forinttal több maradt a magyar családok zsebében.
Így jutottunk el ezen nagyon tudatos tevékenységgel 2012 végéig, amikor is a kormány döntött, majd ezt a parlament megerősítette, január 1-jével 10 százalékkal csökkentettük az energia- és egyéb háztartási rezsidíjakat, melyeket most november 1-jével újabb 11,1, azaz ebben az évben összesen 20 százalékkal csökkentünk. Ez újabb 200 milliárdos megtakarítást jelent a magyar családoknak.
Köszönöm, elnök úr. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť