DR. CSÉFALVAY ZOLTÁN

Full text search

DR. CSÉFALVAY ZOLTÁN
DR. CSÉFALVAY ZOLTÁN nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Azt kéri, hogy a gazdák munkáját a jogszabályok egyszerűsítésével segítsük. Azt tesszük. Szüret idején a legjellemzőbb az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló törvény szerinti foglalkoztatás, és ellentétben a képviselő úr állításával, ez éppen hogy lehetőséget teremt a foglalkoztatók számára, hogy a bejelentés egyszerűbb legyen és az esetleges visszavonás és módosítás is.
A kormány ezt az egyszerűsített foglalkoztatással kapcsolatos törvényt éppen a gazdák véleményének meghallgatásával és javaslataival együtt dolgozta ki. Ma már egyetlen telefonhívással elintézhető a bejelentés, és ön is említette itt az időjárás viszontagságait: ha az időjárás úgy alakul, akkor pedig vissza is vonható, illetve a kijelentés is megtehető.
Az új törvény alkalmazhatóságára utal az is, hogy a bejelentési adatok azt mutatják, hogy 2010 júniusáig 80 ezren, 2013 júniusáig már 95 ezren vesznek részt egyszerűsített foglalkoztatásban; úgy gondolom, egyértelműen cáfolja maga az adat az ön állítását. Nyilvánvaló azonban, hogy ellenőrzésre szükség van, de azért hozzátenném, hogy az adatok szerint 2013 szeptemberében a legtöbb bírság a külföldi feketemunkások illegális foglalkoztatásával kapcsolatban volt és nem a szürettel kapcsolatban.
És még egy gondolat, ha megengedik. Az a rendszer, amikor a hatóság által kötelezően behajtandó bírság mértékére volt előírás, az a szocialisták idején volt, 2010 előtt; ez is első lépéseink egyike volt, Magyarországon nem szpáhi rendszer működik. És hadd tegyem hozzá, ön kérte, hogy legyen egyszerűsített foglalkoztatás: ez a törvény él, és ezzel a gazdák élni tudnak a szüret idején.
Köszönöm a figyelmet.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť