SUHAJDA KRISZTIÁN

Full text search

SUHAJDA KRISZTIÁN
SUHAJDA KRISZTIÁN (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! A szőlőtermelők jelenleg a legnagyobb munkában vannak, még javában tart a szüret. Több lakossági panasz is érkezett irányomban azzal kapcsolatosan, hogy a munkaügyi hatóságok folyamatos vegzálása miatt szinte végezhetetlen a munka a szőlőterületeken. Nem elég, hogy az időjárás és a szőlő eladása nehézséget okoz a szőlőtermelőknek, még a szőlőben bujkáló hatóságok is ellehetetlenítik a munkát. Egy egészséges, tisztességes ellenőrzésnek természetesen senki nem áll az útjában, de ezt a diktatórikus hatósági viselkedést a magyar lelkületű gazda nem tolerálhatja.
Miért nehezítik meg a szőlőtermelő gazdák munkáját? Zaklatni mindig könnyebb az embereket, mint verejtékes munkával megtermelni valamit. A munkavállalók bejelentése is bonyolult, ezért nehézséget okoz. A hatóságok a rossz idő miatt módosult munkavégzést sok esetben nem fogadják el, a büntetések pedig sok százezer forintra rúgnak, amit a gazdák nem tudnak kitermelni. Ne csodálkozzunk, hogy a fiatalokat elkedvetlenítik a mezőgazdasági munkától, és mindenki külföldre megy a jobb élet reményében. Ha ez az érdekük, akkor ez sikerült. A gazdák munkáját inkább segíteni kellene a jogszabályok egyszerűsítésével.
Felháborító az is, hogy az előző szocialista kormány megszüntette a közösséget összekovácsoló erejű rokoni és baráti segítség alkalmazását, hiszen régen családi körben, jó hangulatban zajlott a szüret. A Jobbik visszaállítaná ezt a lehetőséget is.
Tisztelt Államtitkár Úr! Miért a legnehezebb időszakban vegzálják a szőlőtermelőket? Várható-e egyszerűsítés a munkavállalók bejelentésére vonatkozó szabályokban? Szüretelhetnek-e újra együtt a magyar családok úgy, mint régen?
Köszönöm szépen. Várom megtisztelő válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť