BABÁK MIHÁLY

Full text search

BABÁK MIHÁLY
BABÁK MIHÁLY (Fidesz): Tudomásul vettem kedves figyelmeztetését, hisz ezért kértem a reagálásra két percet, mert Gúr Nándor képviselőtársam eléggé el nem ítélhető módon költségvetésről beszélt, holott a zárszámadási törvény van napirenden. Van diszkrét bája annak, amiket mondogat, s jobb, ha az ember nem is figyel oda, mert akkor nem kiabál be, mert a tények őt egyáltalán nem zavarják.
Emlékeznek rá, tisztelt képviselőtársaim? Vízibivalybőrből készített költségvetési táskában hordták a költségvetést, de nyolc éven keresztül nem sikerült semmit teljesíteni. Én úgy gondolom, hogy nemcsak a táska bőre volt vízibivalybőr, hanem… - nem mondom ki, de önök gondolják, mire gondolok.
Szóval, van valakinek arca elmondani azt, hogy módosítani kellett a költségvetést, amikor nyolc év alatt semmit sem sikerült a költségvetési törvény szerint végrehajtani. Akkor fölteszem a kérdést: tessék nekem elmondani, miért nőtt duplájára az államháztartás hiánya? Miért volt túlzottdeficit-eljárás alatt Magyarország? Miért ült Magyarország a szégyenpadon? Miért nem emelték a minimálbéreket, tisztelt képviselő úr? Miért nőtt az adósságcsapda a lakosság körében és mindenhol? Miért engedték a svájci frankot? Miért emelték a rezsiköltségeket, ebből a gázt, villanyt tizenötször?
Én úgy gondolom, hogy önök annak idején hazudtak éjjel, reggel, este, valahogy így mondta a miniszterelnök úr. De hát ön ezt folytatja! Ezt a miniszterelnöke mondta - ön most is hazudik? Kérem, felejtse már el a hazugságok csapdáját, és mondjon már egyszer őszintén igazat, mert önök küldték külföldre a magyar fiatalokat, sőt az egész országot. Emlékszik rá, tisztelt képviselőtársam, Gúr Nándor? Ne beszéljen, rám figyeljen! Önök küldték külföldre a magyar polgárokat, mert nem tudtak megfelelő módon gondoskodni, a multik oldalára álltak, és nem tudták a magyar érdeket képviselni. Tetszik tudni? Úgyhogy önnek kritikai megjegyzése e Házban nem igazán lehet mint volt kormánypártinak.
Köszönöm megtisztelő figyelmüket.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť