BABÁK MIHÁLY

Full text search

BABÁK MIHÁLY
BABÁK MIHÁLY (Fidesz): Tisztelt Ház! Az uniós források felhasználásával kapcsolatban már csak azért is szeretném Bana Tibor képviselőtársam következtetéseit aláhúzni és a magam részéről is támogatni, ugyanis a következőről van szó. Magunk is kerestük a választ azokra az anomáliákra, amelyek az uniós források felhasználása kapcsán keletkeztek. Az is egy nagyon fontos kérdés, hogy ne higgye senki azt, hogy az Uniótól ajándékot kapunk, hiszen befizetéseink vannak, azonkívül van a nemzeti önerő, azonkívül a gazdasági társaságok, önkormányzatok szintén önrészt vállalnak az uniós források megszerzéséhez. Épp ezért sok pénzről van szó, és annak felhasználása pedig egyáltalán nem mindegy az ország jövője szempontjából, hogy hogyan hasznosul, hogyan építi a gazdaságot, és milyen hasznos.
A bürokratikus kérdésről pedig annyit, hogy megkerestük az okát, és azért az látható, az Állami Számvevőszék is igazolja azokat az anomáliákat, amelyekkel találkozhattunk akár ellenzéki, akár kormánypárti oldalon: gazdasági társaságok készítették és hozták meg a döntéseket bizonyos uniós pénzekről, ami, úgy gondolom, tarthatatlan állapot, az NFÜ helyetti feladatokat látták el. Magánvállalkozók készítették a véleményezést, és ehhez hasonlók, és elmondom mindjárt azt is, hogy nem lehetett a rendszeren változtatni, mert így ajánlotta meg annak idején Bajnai úr Brüsszelnek, és így kötött szerződést az uniós források felhasználására vonatkozóan. Úgy gondolom, azok az észrevételek, amelyeket az Állami Számvevőszék és magunk is észrevettünk, amelyeket szeretnénk majd a 2014-et követő tervezési időszakban hasznosítani, nagyon fontos dolgok, és ebben kérem az együttmunkálkodásunkat, hisz nem lehet tovább olyan, mint az a rendszer, amelyet megörökölt ez a kormány is, és annak anomáliáit megtapasztalhattuk, mennyire bürokratikus. Csak elmondom azt, hogy tisztázó kérdésekkel, akár ha nem ért rá, mondjuk, a támogató hatóság, 60-90 napra felfüggesztették a kifizetéseket, azután nem találták a papírokat, akkor szabálytalansági eljárást kezdeményeztek, ez megint 60-120 nap késedelmet jelentett a finanszírozásban. A háromfordulós pályázatokat (Az elnök csengetéssel jelzi a hozzászólási idő leteltét.), és sorolhatnám még azt a rengeteg problémát, amely ez ügy kapcsán (Az elnök ismét csenget.) előfordult.
Elnök úr, köszönöm megtisztelő türelmét. Fontos kérdést emlegetett, amit, úgy gondolom, meg kell fontolnunk, és közösen kell dolgoznunk. Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť