BABÁK MIHÁLY

Full text search

BABÁK MIHÁLY
BABÁK MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm. Nagyon sajnálom, hogy Szilágyi képviselő úr telefonálgat, gondolom, érveket szerez, de úgy látszik, nem hallgatta a hozzászólásomat az uniós forrásokat illetően. (Szilágyi György: Fülhallgató. - Felmutatja.) Igen? Nem tudom, ki mondta azt, nem tudom, honnan gondolta, hogy valaki is azt mondta, hogy az uniós források nem közpénzt jelentenek. Senki nem mondott ebben a tisztelt Házban ilyet, személy szerint én biztos nem. Ha meg ön félrehallotta, akkor valószínűleg az ön fülhallgatójában van a probléma, nem a miénkben.
Úgy gondolom, volt egy tervezési időszak, amiben ön vádakat fogalmazott meg az elmúlt három évet illetően. Elfogadom azt, hogy szükséges ezekben változtatást eszközölni, de azt meg önnek kell tudnia, ha nem tudja, az nagy baj, hogy kötött pályás. Ugyanis a tervezési időszakra, elmondtam, Bajnai úr aláírt egy szerződést. A célja az volt érzésem szerint, magánvéleményem, hogy sokan jól éljenek meg az uniós forrásokból, de nem elsősorban a nemzet és nem a köz érdeke motiválta ezt. És bocsássanak meg, hogy ilyen sommás véleményt mondtam, de tapasztalásom volt az, hogy hatalmas szervezet, bürokratikus, kétfordulós pályázatokkal. Úgy gondolom, nyilvánvaló volt, hogy gazdasági társaságok készítették elő a döntéseket, különböző szakértők vettek részt benne, úgyhogy elég bonyolulttá tette a pályázatot ez a kötött pálya, amelyen nem lehetett, csak azokkal a módszerekkel, amelyekkel Orbán Viktor, Lázár úr próbáltak változtatni az uniós felhasználásának gyorsaságán.
Magyar Zoltánnal is hasonló konfliktusom van, mert úgy gondolom, hogy ha kevesli azokat az intézkedéseket, amelyeket megfogalmazott a kormány, mondja meg, kedves képviselőtársam, hogy hol volt rend Magyarországon a kormányváltást követően. Hát önök kifogásolták a törvényhozás tempóját és sok egyéb mást, mert mindenhol egyszerre cselekedni kellett. Tűz volt, és tüzet kellett oltani. És nem a felelőst keresték, hanem a poroltót a tűzoltók. Úgy gondolom, rengeteg munkájuk van önöknek is, nekünk is abban, hogy a dolgok változtak. Ebből nem lehet kihagyni az ellenzéket. Önök bírálták a tempót, nem mi. Úgyhogy, kérem, lehet kárhoztatni; ez a “nyuszin sapka van, nincs sapka, pofont érdemel” szindróma.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť