BABÁK MIHÁLY

Full text search

BABÁK MIHÁLY
BABÁK MIHÁLY (Fidesz): Bocsánatot kérek az elnök úrtól, hogy e fontos közlendői után én egy teljesen hétköznapi kérdésre reagálok, mégpedig két képviselővel támadt konfliktusomra, amelyekben igyekeztek blamálni és kétségbe vonni bizonyos vélekedésemet.
Nagyon sajnálom, hogy Szilágyi György úr él a politikai blöffel, mint a másik oldal, és gyanúsnak vélt üzleteiről, amelyekről nekem nem kell tudnom, vagy üzletekről, amelyekről ő tud - miért nem teszi a kötelességét, és miért nem jelenti föl az ügyészségen? (Szilágyi György: Megtettük.) Ha megtette, akkor meg várja ki az eredményét.
Azonkívül sem off-shore cégekről nem tudok, nekem ehhez nincs közöm személy szerint sem, és nincs tudomásom sem. Ennek elemzésével nem szoktam foglalatoskodni, hisz nem szakterületem. De úgy látszik, önnek igen, éljen akkor a jogosítványával. Egyébként törvény is kötelezi arra, hogy ha valami a tudomására jut, akkor feljelentést kell tennie. (Szilágyi György: Megtettük.) Igen, tegye meg, és érje el az ügyészségnél a bizonyítékaival, hogy ez eredményes is legyen. (Szilágyi György: Megtettük.) Tudja nagyon jól, hogy az ügyészség munkájába nem szólhatunk bele, csak feljelentést tehetünk. Ez így igaz.
Gyanús üzletekről sem tudhatok sem földügyekben, sem más ügyekben. Nagyon sajnálom Magyar Zoltán képviselő úrral a konfliktust e tekintetben, amikor kétségbe vonja a nemzeti érdek képviseletéről szóló vélekedésünket az elmúlt időszak kormányzati munkájáról és a sajátunkról is, amellyel nagy multinacionális cégekkel és különböző érdekekkel szembeszálltunk a törvényhozással, önökkel együtt, amit támogattak. Igyekeztünk a nemzeti érdeket képviselni, ha ön kételkedik ebben, szíve joga, tegye, de ez is a politikai blöff kategóriájába tartozik, én pedig végtelenül sajnálom e tekintetben az elmarasztaló véleményét.
Azt meg kikérem magamnak, sőt a kormány oldaláról is kikérem, bár jogosítványom erre nincs, hogy azt feltételezi, hogy nem nemzeti érdeket képvisel Magyarország Kormánya, azon kívül pedig a parlamenti többséget képező frakciótársaim. Nemzeti érdeket igyekszünk képviselni, de azt el kell mondanom, hogy ennek azért komoly akadályai vannak, mert érdeket sért nyilvánvaló módon, és nem egyszerű, nem könnyű. Ebben sokszor még önök sem segítenek, a másik oldal pedig akadályozza ennek az érdeknek az érvényesülését a nemzetközi sajtóval és sok egyéb mással.
Kérem, bocsássák meg, de nem vitatkozom önökkel tovább ebben a kérdésben.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť