DR. HÖRCSIK RICHÁRD

Full text search

DR. HÖRCSIK RICHÁRD
DR. HÖRCSIK RICHÁRD (Fidesz): Tisztelt Képviselőtársaim! Én úgy hiszem, hogy egészében kell szemlélni a 2004-13-as uniós költségvetési keretet, honnan indultunk és hova érkeztünk. Én úgy hiszem, hogy minden évnek megvolt a maga problémája, és egy szóval se mondtam azt, hogy például az elmúlt esztendőben hibátlanul történt az európai uniós pénzek lehívása. Küszködünk az uniós, küszködünk a brüsszeli és a magyar bürokráciával, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséggel, és sorolhatnám tovább.
Említettem azt, hogy az elmúlt évben 1088,5 milliárd összegben tudtuk érvényesíteni az uniós támogatást. Sok ez vagy kevés? Mihez képest hasonlítjuk össze, hiszen 2012-re 1567 milliárd volt a felhasználási tervezet, és ezt 69, usque 70 százalékban tudtuk csak teljesíteni egy évre, tehát van még 30 százalék. Éppen ezért fontos, és felhívom a képviselőtársaim figyelmét is arra, amit az ÁSZ is elismert, hogy igenis a kormány éppen ezért hozta azokat az intézkedéseket, hogy az EU-források igénybevételét próbálja meg felgyorsítani.
Van még 3-4-5 hónapunk, és nem mindegy, hogy Magyarország abszorpciós képessége, ha megnézzük, 2004-13 között milyen százalékot fog mutatni, mennyi pénzt tudtunk lehívni, természetesen lekötni 2004. december 31-ig. Tehát úgy hiszem, hogy amiről most beszélünk, a 2012. év költségvetéséről, azt hiszem, hogy egy pozitív tendenciát látunk, hogy igenis több forrást sikerült lehívni, de még ez nem elegendő ahhoz, hogy elérjük azt, amit szerettünk volna.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť