DR. HÖRCSIK RICHÁRD

Full text search

DR. HÖRCSIK RICHÁRD
DR. HÖRCSIK RICHÁRD (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Az utolsó kétperces felszólalásomban már nem maradt idő arra, hogy szót ejtsek arról, milyen intézkedések történtek 2012-ben, amelyek megpróbálták felgyorsítani az uniós kifizetéseket. Szó sincs arról, hogy mi meg vagyunk elégedve. Hiszen ez az európai ügyek bizottsága ülésén is többször felszínre került, ugyanis szeretnénk elmozdulni a korábbi évek gyakorlatától, és mint említettem, attól a 69 százaléktól, hogy próbáljunk meg följebb rugaszkodni, hogy még többet próbáljunk elkölteni. Nos, szeretnék két dolgot említeni, amit a magyar kormány azért lépett meg, hogy ugye lassan következik a határidő, a teljesítés határideje, hogy addig próbáljunk meg minden eszközt felhasználni, hogy ezeket a forrásokat le tudjuk hívni.
(16.40)
Az egyik a Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottság létrehozása, amely, úgy hiszem, alapvetően a döntéshozatalt gyorsította meg. Ez tehát azt jelenti, hogy nagyon sok kiemelkedő program nevesítése történt meg, vagyis akcióterv beemelése történt ezen a fórumon keresztül.
A másik nagyon fontos lépés volt az EU Önerő Alap létrehozása, amely, úgy tudom, ’12 őszén történt meg, és itt 30 milliárd forint keret állt rendelkezésre (Babák Mihály: Így igaz!) az év végén. Ebből durván 12 milliárd forint volt az, ami effektív támogatásként lett kifizetve, tehát ennek a szűk fele, ami azt jelenti, amit például az Állami Számvevőszék is megállapított a jelentésében, hogy ennek az abszorpcióra gyakorolt hatása csak részben teljesült ’12-re, itt elég sok kifizetés áthúzódott a következő évre. (Babák Mihály: Bizony ám!) Tehát most is azon vagyunk, és lám, most újabb 30 milliárd forintos keret van, hogy ezt az EU Önerő Alapot, főleg az önkormányzatok számára lehetővé tegyük, hogy le tudják hívni a pályázataiknak az illető összeget.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť