DR. NYIKOS LÁSZLÓ

Full text search

DR. NYIKOS LÁSZLÓ
DR. NYIKOS LÁSZLÓ (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Örülök annak, hogy Domokos elnök úr szót kért. Tanácsolom, hogy tegye ezt szokássá, jó szokássá, és máskor is a hasonló vitákban nyilvánuljon meg. Ez tehát egy pozitív bejelentés.
Nem egészen értem egyébként, elnök úr, azt, amit itt el tetszett mondani, hogy ez most tulajdonképpen hogyan jön ehhez a kérdéskörhöz. Ön nem a Számvevőszék beszámolóját kommentálta, nem a Számvevőszék tevékenysége van napirenden, mert abban helye lenne annak, hogy a Számvevőszék tanácsokat ad, elemez az alaptevékenysége mellett, ami az ellenőrzés. Amennyiben a tanácsadás és az elemzés az ellenőrzési megállapításokon alapszik, akkor természetesen ilyeneket lehet csinálni, és a parlament hasznosítja, semmi sem tiltja meg a Számvevőszéknek, hogy ilyen tevékenységet végezzen.
Itt azonban nem erről van szó most, hanem a feladat az, hogy a kormány zárszámadási beszámolóját, a pénzügyi beszámolóját minősítse a Számvevőszék abból a szempontból, hogy ez a beszámoló az állam pénzügyi-vagyoni helyzetéről korrekt képet ad-e. Ez a kérdés, és erre a Számvevőszék azt mondja, hogy igen, én meg azt mondom, hogy ez a megállapítása egy kinyilatkoztatás, hisz nincs elegendő bizonyítékkal alátámasztva az a kijelentés, hogy ezt ő megteheti.
Sok olyan fogalom elhangzott, amit lehetne vitatni, de erre nincs mód természetesen. Én ezt akarom csak hangsúlyozni, hogy sokkal többet kellett volna ahhoz ellenőriznie a Számvevőszéknek, hogy azt kijelenthesse, amit kijelentett. Nem meggyőző ez a pozitív vélemény, ez egyfajta apológiája a kormányzati tevékenységnek, hogy itt minden nagyon szép, minden nagyon jó, vannak ugyan hibák, de majd kijavítjuk. Hogy kijavították-e, azt nem is lehet tudni. Ez itt a kérdés, hogy tulajdonképpen a pénzügyi beszámoló korrekt-e vagy nem. Elemezni persze lehet, meg tanácsokat is adni, szükség is van rá.
Köszönöm, elnök úr. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť